Urban Cult
Književnost
marketing

Tri književne promocije u lipnju

Izdavačka kuća V.B.Z. tijekom lipnja održat će tri književne promocije domaćih naslova objavljenih u 2019. godini – Treći život druge violine Marine Šur Puhlovski, Sante leda Veljka Đorđevića i Ljuta godina Julijane Matanović.
Marina Šur Puhlovski: „Treći život druge violine“ 
Srijeda, 12. lipnja 2019. godine u 19,30 sati 
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb 
Sudjeluju: Marina Šur Puhlovski, Jadranka Pintarić i Zoran Ferić 
Ulomke iz knjige čita: Dunja Sepčić 

Prošlogodišnja dobitnica V.B.Z-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, Marina Šur Puhlovski predstavlja novu knjigu Treći život druge violine u kojoj kroz dvadeset pripovijesti junakinje i junake povezuje ljubav u svim njezinim oblicima i očitovanjima, daju nam misliti o tome što je zapravo sudbina. Što bi rekao slavni pripovjedač Chaucer: “Nema te nove teme koja nije stara.” Prepoznat ćemo se, pokazati prstom na bližnje, posramiti se nečeg zatajenog, u ljutnji negirati… Ali tu smo: sve su te priče o nama, to je “neobjašnjiva proizvoljnost volje za uništenjem i puka čovjekolikost” (Alexander García Düttmann).   

  Veljko Đorđević: „Sante leda“ 
Četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u 19,00 sati 
Novinarski dom (velika dvorana, 1. kat), Perkovčeva 2, Zagreb         
Sudjeluju: Veljko Đorđević, Branko Ištvančić, Slobodan Prosperov Novak i Josip Antić
Ulomke iz knjige čitaju: Nikša Kušelj i Natalija Đorđević 

Kada psihijatar, i to ugledni, kao što je Veljko Đorđević, napiše ljubavni roman, odmah na početku možete zaboraviti sve uvriježene sudove o požudi, seksu za jednu noć, nevjeri, povjerenju, kao i o bajkovitom završetku „živjeli su sretno do kraja života”. S predumišljajem koristeći jednostavne tehnike pripovijedanja o ljubavi, Đorđević piše tvrde egzistencijalne, ali i empatične stranice na kojima svoje likove – emotivno zatomljenu i na posao usredotočenu liječnicu i slikara koji je izgubio smisao i inspiraciju – suočava s njima samima, životnim propustima i posljedicama njihovih izbora.   

  Julijana Matanović: „Ljuta godina“ 
Ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine u 18,00 sati 
Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb 
Sudjeluju: Julijana Matanović, Antonija Ćosić, Andrea Divić i Vanja Kulaš 
Ulomke iz knjige čita: Anja Šovagović-Despot  
Mapiranjem prostora, bilježenjem vremena Julijana Matanović privija k sebi one kojih više nema, oblikuje teško izgovorive riječi, iscjeljuje se, ali pritom ozdravljuje i svog čitatelja. Zapisi su ovo u formi kolumne koje je autorica objavljivala u toj “ljutoj“ godini, od 5. veljače 2018. do 5. veljače 2019., isprva dnevnom dinamikom, a potom svake srijede i subote, točno u 18 sati i 5 minuta, sasvim slobodno, na društvenoj mreži. Julijanu Matanović volimo kao blisku nam i samo našu, a ova književnica, koja je oduvijek spontano rušila barijere između čitatelja i sebe, profesorica koja je zaobilazila katedru ne bi li bila među svojim studentima, pronašla je nov modus povezivanja s publikom.    


(Iris Mošnja)
10. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble