Urban Cult
Glazba
marketing

Black Lipsi u Zagrebu nakon 12 godina

U srijedu 12.06.’19. THE BLACK LIPS - kraljevi pshodeličnog underground garage rocka, vraćaju se u Zagreb, ovaj put u Vintage Industrial prateći tragove velikog Jona Spencera. 
Nabrijani peterac vraća se u Zagreb nakon 12 godina, a sa sobom donose diskografiju sa osam studijskih albuma i preko 10-ak dodatnih raznih izdanja.   

 VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Gj5NoVOEDNg

Osnovani su 1999. godine kada se dogodio i veliki incident u Coloradu u školi Columbine – sigurno se sjećate dokumentarca ‘Bowling for Columbine’ čuvenog redatelja Michael Moorea koji opisuje taj incident, a školstvo je nakon tog incidenta postrožilo sigurnosne mjere gdje su glazbenici iz Black Lips navedeni kao ‘subkulturna opasnost’ i time izbačeni iz škole.   

 VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Ke6XUIbiJmQ

No, to im je dalo samo još dodatne energije da sve što rade, rade još bolje. I dalje uporno čuvaju i njeguju divlju energiju srednjoškolskih propaliteta koju su uspjeli pretvoriti u estetiku, nadograđenu fantastičnim izuzetno filmičnim spotovima.

Njihovi su koncerti prava orgija egzibicionizma, tinejdžerski tulum začinjen pljuvanjem jedan drugome u usta, žvaljakanjem, uriniranjem, paljenjem istrumenata, tučnjavama s publikom i grozomornim dozama alkohola i droge.   

 VIDEO: https://youtu.be/v8umvDMhjQM

Glazba im, međutim, nikada nije bila u drugom planu i svaki od osam regularnih albuma podjednako je zanimljiv. Koliko god to otrcano zvučalo, Black Lipsi doista na vlastiti, originalan način reintepretiraju ostavštinu 60-ih. Tu su plengave prljave gitare na rubu raštimanosti, tu su plemenski vokali, vrištanje, deranje, falšanje i sve ostalo što garage rock i dalje čini zanimljivim. Bend je 2011. snimio svoj prvi album s „pravim“ producentom, Arabia Mountain, a činjenica da su ga radili pod paskom Marka Ronsona (Amy Winehouse, Robbie Williams, Duran Duran...) nimalo nije otupila njihovu oštricu. (trusty.hr)   

 VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=KSbC-eqDFIE
ČLANOVI:
Cole Alexander – vokal, gitara
Jared Swilley – vokal, bass
Oakley Munson – bubanj
Zumi Rosow – saksofon
Jeff Clarke – vokal, gitara


(Matija Trupinović)
9. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble