Urban Cult
Književnost
marketing

Booksa u parku

Kao i prethodne tri godine, kroz nekoliko dana sredinom lipnja sva događanja koja Booksa organizira događat će se na otvorenom, u parku ispred kluba u Martićevoj.
Od 11. do 16. lipnja zagrebački književni klub Booksa svoj će program preseliti u park u Martićevoj ulici. Kod spomenika fra Grgi Martiću održavat će se književni razgovori, koncerti, mali sajam knjiga, kreativne radionice za djecu, timsko pisanje priča i brojne druge zanimljive aktivnosti za sve uzraste. Književni program započinje s ovogodišnjim dobitnikom nagrade Tportala za najbolji roman Nikolom Petkovićem, a uključuje još i predstavljanja knjiga Vježba zvana Albertina Anne Carson i Populacija II Gorana Bogunovića

Koncerte na otvorenom imat će Nina Romić s bendom i Bebe Na Vole (Adam Semijalac), dok će na koncertu Škrabica u sjećanje na Antu Perkovića nastupiti Eine, odnosno Ivan Ščapec. Na slušateljskom klubu Audio klub@Booksa razgovarat će se, pak, o debitantskom albumu mlade kantautorice MAR - Marine Elezović Calling Out.

Za djecu su organizirane predstava Šarene priče i radionica izrade naljepnica, a odrasli koji vole pisati i družiti se mogu odabrati timsko pisanje priča naziva Raspričavanje koje vodi Ivana Bodrožić ili saznati kako funkcionira i čime rezultira radionica poezije koju je u Booksi vodila jedna od naših vodećih pjesnikinja Dorta Jagić.

Na Sajmu malih izdavača koji će trajati od 12. do 16.6., od podneva do 20 sati, sudjelovat će izdavačke kuće DAF, Durieux, Meandarmedia, Naklada Oceanmore, Sandorf i Slušaj najglasnije! koje će osigurati prigodne popuste, a predstavit će se i izdavačka kuća Partizanska knjiga iz Beograda.

U suradnji s udrugom Restart prikazat će se izbor najboljih filmova nastalih u sklopu njihove škole dokumentarnog filma čiji su polaznici u nekoliko navrata dobili i nagrade za svoj rad na Danima hrvatskog filma. 

Booksa u parku završit će „običnim susretom“ u sklopu popularne pjesničke platforme Odvalimo se poezijom koju vodi pjesnikinja i novinarka Sanja Baković, a koja će se pozabaviti ranom budističkom poezijom.

(Ana Profeta)
8. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble