Urban Cult
Kazalište
marketing

Radiodramska izvedba Mali Princ u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek

Spoj kazališne izvedbe, radijskog medija i glazbe, autorski projekt studenata Produkcije i Kazališne režije i radiofonije Akademije dramske umjetnosti, bit će premijerno izveden za učenike osnovne i srednje škole Centra Vinko Bek.
U sklopu završnog preddiplomskog projekta iz kazališne umjetnosti studenta 3. godine na Odsjeku produkcije Ante Ševe, 4. lipnja 2019. u 16 sati u Centru Vinko Bek bit će izveden radiofonijski projekt Mali princ prema motivima pripovijetke Antoinea de Saint Exuperyja.
 
Kultno djelo svjetske literature, blisko jednako i djeci i odraslima, bavi se prije svega pitanjima 'što gledamo' i 'što vidimo', možemo li vidjeti i onkraj vidljivog, možemo li vidjeti ono čega nema, vraća nas u perspektivu dječje imaginacije. Upravo zbog toga, student druge godine diplomskog studija Kazališne režije i radiofonije, Hrvoje Korbar izabrao je ovo djelo za svoj završni rad iz kolegija Radiofonija, budući da je radio medij na kojem slike, na temelju autentičnog zvuka, glazbe i teksta stvara sam slušatelj.
 
U sklopu prezentacije projekta i na temeljima dosadašnjeg autorovog rada u radijskom mediju (dokumentarne radio drame Puhači s tračnica i Mrtva slatko pjevam) te istraživanja u domeni spajanja žive kazališne izvedbe  i radijskog medija (S. Beckett: Ne mogu nastaviti. Nastavit ću, autorski projekt Drvo koje je pjevalo, Bajsove vrpce prema motivima radova Zvonimira Bajsića), ova izvedba bit će još jedan pokušaj da čaroliju radija stvorimo uživo uz pomoć glumaca i glazbenika. Radiofonijska izvedba bit će premijerno omogućena publici učenika osnovne i srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.
 
Drugi dio završnog preddiplomskog projekta studenta Ante Ševe je post-produkcija radio drame Mali princ koja će od 1. listopada 2019. godine biti dostupna u digitalnom repozitoriju Akademije dramske umjetnosti na adresi www.repozitorij.adu.unizg.hr.
 
 
Režija i dramaturgija:                   
Hrvoje Korbar, 2. godina diplomskog studija Kazališne režije i radiofonije

Mentorica:                                       
Vedrana Vrhovnik, doc. art

Produkcija i organizacija:           
Ante Ševo, 3. godina preddiplomskog studija Produkcije

Mentorica:                                       
Tatjana Aćimović, doc. art
 
Glumci:                                            
Rok Juričić, 1. godina diplomskog studija Glume
Boris Barukčić, 2. godina diplomskog studija Glume
Maruška Aras, 2. godina diplomskog studija Glume

Glazbenica:                                     
Jasmina Bojić (violina)

Dizajn zvuka:                                  
Dino Brazzoduro

Fotografija:                                 
Matija Smuk, 2. godina preddiplomskog studija Snimanja

(Urban Cult)
1. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble