Urban Cult
Književnost
marketing

Nova knjiga Lászla Krasznahorkaija i gostovanje u Zagrebu

Prije tri godine, na poziv svojih hrvatskih izdavača iz Multimedijalnog instituta, László Krasznahorkai posjetio je Dubrovnik, Korčulu, Mljet i Split.
Uvijek za Homerom, priča koju je Krasznahorkai tim povodom napisao, tekst je istodobno inspiriran mediteranskim pejzažem i umjetničkim djelima piščevih prijatelja — crtežima berlinskog slikara Maxa Neumanna i glazbom njujorškog bubnjara Elija Keszlera. 

Obojica umjetnika su pak sa svoje strane odgovorila na Krasznahorkaijevu priču stvarajući nova djela, čime je Uvijek za Homerom postao jedinstveni triptih ili ansambl književnosti, slikarstva i glazbe. Nastao u suradnji vodećih suvremenih svjetskih umjetnika, Uvijek za Homerom je dokument neprestanog eksperimentiranja, veoma nalik na Odisejeva putovanja. 

Uvijek za Homerom u svojoj zajedničkoj biblioteci Prijatelji premijerno objavljuju MaMa i Booksa, tj. Multimedijalni institut i Kulturtreger, dok su mađarska i engleska izdanja najavljena za jesen 2019. i proljeće 2020. Izlazak albuma Elija Keszlera koji će svoj muzički materijal inspiriran pričom po prvi put predstaviti u lipnju ove godine u Beču na festivalu Wiener Festwochen planiran je za kraj 2019. godine, u izdanju MaMe.

Uvijek za Homerom prevela je Viktorija Šantić, a oblikovao Damir Gamulin Gamba. Opsega 112 stranica, knjiga će biti dostupna početkom lipnja, neposredno pred sam Krasznahorkaijev boravak u Zagrebu i Beogradu. U sklopu 18. Festivala europske kratke priče László Krasznahorkai će 06. lipnja u 19 sati nastupiti u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema. 

(Ana Profeta)
28. 5. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble