Urban Cult
Izložbe
marketing

ADU Galerija f8 otvara izložbu "Ponekad crveno, ponekad prozirno, ponekad oboje" mlade likovne umjetnice Ene Čuček

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. u 19 sati, u ADU Galeriji f8 na Trgu Republike Hrvatske 8 u Zagrebu, otvara se izložba „Ponekad crveno, ponekad prozirno, ponekad oboje“, mlade likovne umjetnice Ene Čuček, studentice Novih medija na Akademiji likovnih umjetosti. 
Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi ove mlade autorice. Izložba je predložena i realizirana kao završni rad Dore Sabljić, studentice 3. godine preddiplomskog studija Odsjeka produkcije na ADU i prva je izložba organizirana u cijelosti od strane buduće diplomirane producentice. Riječ je o zanimljivom diskursu kojim se producenta uvodi kao važnu figuru u predstavljanju rada samostalnih umjetnika publici.
 
Izložba je dio programa kojim Akademija dramske umjetnosti tijekom travnja i svibnja predstavlja ciklus izlaganja završnih radova studenata Odsjeka produkcije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
 
Izložba u ciklusu završnih radova iz područja izvedbenih umjetnosti studenata produkcije na ADU u Zagrebu, povezala je mladu umjetnicu Enu Čuček,
renomiranu kustosicu Leu Vene i studenticu produkcije Doru Sabljić, koje su zajedničkom suradnjom stvorile jedinstveni autorski projekt kao dokaz uspješne komunikacije međusobno povezanih zanimanja.
 
„Riječ je o procesu gradnje prostornih kompozicija zbog interesa prema materiji, formi i boji u svojoj kreativnoj praksi. Različiti kutevi, perspektive i dimenzije projekcija koje prate i popunjavaju prostor galerije stvaraju novu dinamiku prostora koji postaje zamračen i djeluje kao direktna reakcija na ideju White Cubea kojoj inače prostor galerije pripada”, ističe autorica Ena Čuček, koja je prostoru galerije pristupila istraživački, prilagođujući mu svoj rad koji nastaje kao proces.
 
"Gotovo neopipljiva struktura zidova definira granice odabranog prostora. Prozirne pregrade oštrih rubova slobodno stoje u interijeru. Crvene intervencije transformiraju odnos vidljivog i nevidljivog. Izvana trakom povezan prostor postaje kompaktna cjelina. Nastala maketa ujedno je i kulisa za testiranje materijala." (Lea Vene, iz predgovora kataloga izložbe)
 
 
Izložba ostaje otvorena od 27. do 15. lipnja 2019., radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati. U subotu 1. lipnja 2019. u 18 sati, u ADU Galeriji f8 održat će se razgovor s umjetnicom koji će moderirati kustosica izložbe Lea Vene. 

(Dora Sabljić)
25. 5. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble