Urban Cult
Film
marketing

Premijera filma "Izbrisana" s Juditom Franković za Filmski klub 54+

Posebna riječka premijera novog slovenskog filma Izbrisana Mihe Mazzini održat će se za članove i članice Filmskog kluba 54+ u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati uz gostovanje glavne glumice Judite Franković. Članovima Filmskog kluba 54+ ulaz na premijeru je slobodan, a ulaznice se podižu na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati. Mjesta za nove članove još uvijek ima!
Film Izbrisana slovenskog redatelja Mihe Mazzinija donosi priču o slučaju za koji je donedavno malo tko znao, a Sloveniju progoni već 27 godina. Priča je to o 25.671 osobi neslovenskog podrijetla koje je Ministarstvo unutarnjih poslova 26. veljače 1992. godine izbrisalo iz svih registara. 

Ostali su bez dokumenata, prava na boravak, zaposlenja, prebivališta i zdravstvene zaštite, a mnogi od njih ni danas nemaju reguliran status.   Junakinja filma Ana dolazi u bolnicu roditi kada shvati da je iz nepoznatog razloga nema u kompjutorskom sustavu. 

Nakon porođaja ne puštaju je s kćeri kući – ona je izbrisana, u sustavu ne postoji, što čini njezinu kćer siročetom. Iako u noćnoj mori, kafkijanskom košmaru iz kojeg naizgled nema izlaza, Ana ni trenutka ne očajava, već ne posustaje u svojoj borbi za pravdu. Naslovnu ulogu tumači poznata hrvatska glumica Judita Franković koja stiže na riječku premijeru filma, 23. svibnja u 20 sati, rezerviranu samo za članove Filmskog kluba 54+.    

Članovi i članice Filmskog kluba 54+ svoje besplatne ulaznice mogu podići na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati, a upis novih članova moguć je na istom mjestu u isto vrijeme, uz predočenje osobne iskaznice kojom se potvrđuje da budući član ili članica ima 55 godina ili više (što je jedini uvjet za učlanjenje). Filmski klub 54+ djeluje u okviru projekta Moja filmska priča, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice. 

Članovi Filmskog kluba 54+ tako će tijekom kino sezone 2018/2019 moći pohađati niz kreativnih radionica vezanih za film, volontirati u realizaciji redovnih programa Art-kina i aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i predlagati filmove koji će biti prikazani.

(Marta Ban)
20. 5. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble