Urban Cult
Književnost
marketing

Predavanje Adanie Shibli u Zagrebu, "S minimalnom silom"

U četvrtak, 23.5. u 19 sati u Showroomu Galerije Nova, Teslina 7 u Zagrebu, palestinska književnica i esejistica Adania Shibli održat će predavanje „S minimalnom silom“ na temu korištenja igre i lukavosti kojima se suvremeni palestinski umjetnici koriste u svom radu.
Adania Shibli ponudit će svoj odgovor na pitanje kako se - privatno i javno - manifestiraju taktike „igre" i „lukavštine" kao opravdane mjere za provociranje političke opresije i za odupiranje tiraniji, iskorištavanju i dubokoj nejednakosti? Palestinci sve više prakticiraju igru i lukavštinu kao sredstvo osiguravanja svoje egzistencije zaglavljene između Izraelske države koja naseljava palestinski teritorij i njoj podređenih palestinskih vlasti. Igru i lukavštinu su u svom radu usvojili i palestinski umjetnici, pri čemu imaginacija postaje jedan od mogućih terena gdje se sprečava nepriznavanje i protjerivanje koje se provodi pod izraelskom okupacijom.  

Ovo predavanje "lansira" dvotjednu umjetničku rezidenciju Adanie Shibli u Zagrebu u sklopu projekta Literary Europe Live Plus koji Kulturtreger/ Booksa provodi s međunarodnim partnerima, te u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i Galerijom Nova. Adania Shibli (1974.) palestinska je književnica koja živi u Jeruzalemu i Berlinu. Napisala je tri romana, nekoliko drama te brojne kratke priče i eseje objavljene na različitim jezicima širom svijeta. Gostujuća je predavačica na Sveučilištu Birzeit u Palestini. Predavanje će se održati na engleskom jeziku, bez prijevoda, a ulaz je besplatan.

(Ana Profeta)

19. 5. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble