Urban Cult
Film
marketing

Četvrtak na ZFF-u

Nakon jutarnjeg bloka dokumentaraca, u 12.30 sati u kinu Europa u sklopu programa Vip Bibijada za one najmlađe bit će prikazan višestruko nagrađivani film 'Pas velikog srca'.
Redateljica Kaisa Rastimo snimila je priču o neobičnoj pustolovini koju kavkaski ovčar Nestaško prolazi kako bi osvojio srce sedmogodišnje Pearl. Film o psu neobične prošlosti namijenjen je uzrastu od 8 do 11 godina.
'Žene heroji'
U 16 sati u kinu Tuškanac na programu je dokumentarac 'Žene heroji' pariškog umjetnika JR-a koji se već nekoliko godina bavi uličnom umjetnošću. Isti je film nastao na njegovom proputovanju kroz afričke zemlje – Sijera Leone, Liberiju, Južni Sudan i Keniju, gdje je bilježio živote žena koje se odlikuju po nevjerojatnoj hrabrosti pri suočavanju s teškom svakodnevicom.

'Zvezda je rođena' svojevrsni je autobiografski dokumentarac - prati 29-godišnju profesionalnu filmašicu Vanju Kovačević u njenom naumu da ostvari dječji san i zasvira bubnjeve u bendu. Film će biti prikazan u 18 sati u kinu Tuškanac.

U isto vrijeme u Plesnom centru na repertoaru je program Film: protest u sklopu kojeg će biti prikazan film 'Poezija i revolucija: studentski štrajk 1971.' Branka Ivande. Isti film dokumentira događaje na zagrebačkom sveučilištu za vrijeme studentskih nemira u doba Hrvatskog proljeća 1971. Snimanje u kojem su sudjelovali studenti zagrebačke Akademije vođeni redateljima Brankom Ivandom i Zoranom Tadićem tada je nasilno prekinuto, a snimljeni materijal zaplijenjen. Nakon gotovo trideset godina Ivanda je iz preostalog dijela materijala montirao svoje viđenje događaja.
'Tilva Roš' film Nikole Ležaića
Filmski program u kinu Europa završava u 22 sata uz srpski film 'Tilva Roš' autora Nikole Ležaića. U fokusu ovog filma su mladi skejteri koji odrastaju u danas zapuštenom gradu Boru, nekoć najvećem rudniku bakra u Europi. Glavne uloge tumače naturščici koji glume sami sebe, a film je ove godine nagrađen Srcem Sarajeva za najbolji film i nagradom za glavnu mušku ulogu.

Popratni program uključuje predstavljanje 'Sam Spiegel School' u 18 sati na Akademiji dramske umjetnosti uz projekciju kratkih igranih filmova iz iste produkcije. Filmovi te škole do danas su prikazani na 165 retrospektiva u 50 zemalja, osvojili su preko 260 nagrada, a priznanje su joj odali neki od najznačajnijih filmskih festivala u svijetu, kao što su Berlin, Rotterdam, Clermont- Ferrand, Hong Kong, Valladolid, Sarajevo i The Hamptons.

Četvrtak završava dozom zabave na tri lokacije uz tri različita glazbenika: DJ D-Gree zabavljat će sve prisutne u kinu Europa, DJ Freez u Lemon Baru, a DJ Alen S u kinu Grič.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble