Urban Cult
Izložbe
marketing

Alfred Freddy Krupa predstavlja Hrvatsku na izložbi „Europski majstori akvarela“

Akademski slikar Alfred Freddy Krupa predstavlja Hrvatsku na izložbi „Europski majstori akvarela“ koja se održava od 7.5. do 7.6. 2019. u gradskog galeriji grada Fier u Albaniji (Galerija „Vilson Kilica“). Radi se o selekciji od 28 umjetnika iz 18 država. Izložba je otvorena uz impresivan interes medija, stručne, političke i opće javnosti. Ovo je umjetniku već 5 nastup u toj državi.
Poznato je da dugi niz godina mediji pokazuju interes za Krupin rad i javno djelovanje, međutim od ove početka ove godine ta međunaronodna prezentacija (kako njega osobno, tako i kroz njegovo stvaralaštvo i hrvatske umjetnosti) doživljava iznimnu dinamiku.

Godina je za njega počela s razgovorom za Singulart Magazine iz Pariza i objavom "Misli iz slikareva dnevnika (izbor zabilješki)" na portalu Zagrebački likovni umjetnici, da bi se nastavila s prikazima, razgovorima i osvrtima na 3 kontinenta (Azija, Europa, Amerika).

Pisali su MutuaArt – London, Povcast.hr (portal za povijest i humanistiku, Ante Vranković) - Zagreb, Talking Objects („Radoznalost života“), Croatia Week, Zhihu – Kina („Uvažavanje Alfreda Krupe"), Sohu – Kina, Art Week („Alfred Freddy Krupa - preživljavanje osobnog holokausta ili ulazak u TOP 10 modernih slikara tušem“) - London / New York /Berlin, Shixunwan & KKNews („Slikarstvo tušem stranog majstora, kombinacija znanost i umjetničke koncepcije“) – Kina, Life As A Human – Kanada, K&K Production – Kanada, wish.hr, Karlovački, KAPortal, mojzagreb.info, Radio Mrežnica, TREND TV i drugi.

Alfred Freddy Krupa bio je i gost međunarodnog programa Hrvatskog Radija u emisiji „Globalna Hrvatska“.

Konačno, američki District Artisan (Miami, FL) predstavlja Krupu i njegov umjetnički doseg u jednoj dužoj analizi između ostaloga i s nizom superlativa poput onog da se „smatra zapadnim / zapadnjačkim majstorom New Ink Art slikarskog pokreta“, da je „jedan od napoznatijih i najcijenjenijih hrvatskih umjetnika“, te da je „Freddyjev jedinstveni stil stekao slavu među kritičarima i znanstvenicima podjednako“, a „on i njegova djela pionirska su sila u pokretu New Ink“ te niz drugih koji stvaraju kako to utvrđuje likovni kritičar, arheolog i povjesničar umjetnosti Ante Vranković „auru poput one njemačkih ekspresionista“.

Treba spomenuti i da je na poziv „Centra za klasične umjetnosti – CLATIA“ (Chengdu, Kina) potpisao dvogodišnji ugovor kojim se ova organizacija obvezuje na predstavljanje umjetnika u toj najmnogoljudnijoj državi svijeta.

Usprkos svemu ovaj umjetnik još nije primio niti jedno gradsko ili državno priznanje ili nagradu, nema atelier, a nema niti riješeno stambeno pitanje.

Dobitnik je niza nagrada i priznanja u više država, a izlagao je i predstavljao se na više od 90 izložbi na 6 kontinenata. 2014. godine ITG-Zagreb objavio je monografiju (s međunarodnim impressumom) "Alfred Freddy Krupa".

Na stranicama WikiArta - enciklopedije vizualnih umjetnosti objavljeno je više od 450 umjetnikovih radova iz razdoblja od 1988. godine do danas.


(Urban Cult)
13. 5. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble