Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Petre Brnardić - Fatamorgana

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva Vas na otvaranje izložbe, u cetvrtak 09.05.2019 od 20.00 sati. Izložbu možete pogledati svaki dan osim nedjelje, do 15 svibnja od 17-20.00 sati.
Petra Brnardić rođena je u Zagrebu. Svestrana umjetnica sa diplomom Akademije likovnih umjetnosti. Bavi se slikarstvom, crtežom, fotografijom,kolažem, instalacijom, animacijom, multimedijom i ostalim vidovima vizualnih umjetnosti, te ilustracijom i pisanjem.
Izlagala je, i predstavila svoje kratke eksperimentalne filmove, na brojnim samostalnim i skupnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu.

Istražuje teme identiteta i njegove fluidnosti, seksualnosti,feminizma, mitologije i religije u kontekstu raznolikosti emocionalnih i mentalnih stanja. Inspirirana je fetišima i tabuima, paranormalnim fenomenima, ezoterijom i okultnim te njihovim ukazanjima u pop-kulturi i povijesti. Istrazuje snove i podsvjesno, kao i fenomenologiju alter-egoa i fragmentiranog, multipliciranog sebstva, koristeći sirovi, intimistički, samorazgolićujuć i nemilosrdno dubinski i penetrativan (samo)analitički pristup.

Njezini kolaži u svojoj raspojasanosti, ekstatičnom deliriju i odabiru tema i simbolike nalikuju karnevalu ili magijskim obredima, gdje se zazorni i zastrašujući elementi miješaju s razigrano-grotesknima, i gdje sve, kao u kakvom uzavrelom kotlu suvremene vještice, vrvi od divljih i noćnih životinja kao simbola životnih opasnosti što vrebaju iza svakog ugla, dvojbi i fobija, te panike pred milijunskim izborima i bezbrojnim informacijama. 

https://petrabrnardic.wixsite.com/mysite

(Sanja Burlović)
8. 5. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble