Urban Cult
Književnost
marketing

12. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

12. Festival dječje knjige otvara se književno-scenskim programom za najmlađe pod nazivom "Uberi priču!" u utorak, 7. svibnja 2019. u 11 sati u Parku Stara Trešnjevka, a u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka
Stotinjak slikovnica visjet će na stablima poput šarenih plodova, uz nastup mladih uličnih zabavljača, žonglera i klauna. 

Cilj događanja "Uberi priču!" je da svako dijete koje se toga dana pojavi u Parku Stara Trešnjevka ode kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom. Na događanju sudjeluju tri spisateljice za djecu: Silvija Šesto, Sanja Lovrenčić i Pika Vončina. 

Poseban ugođaj daje činjenica što se odvija na otvorenom te na neuobičajen način, i uz poseban estetski doživljaj, oživljava  prostor parka dajući mu na jedno prijepodne neočekivan i nov sadržaj. Manifestacija „Uberi priču!“ realizira se u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona. Popularna „berba slikovnica“, autorski je projekt Sanje Lovrenčić, čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja.
 
Organiziramo već dvanaesti Festival koji slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji s trešnjevačkim školama, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama uputit ćemo djecu u svijet dječje književnosti.

Nakon otvaranja slijedi niz zanimljivih gostiju:
Četvrtak, 9.5.2019. u 11 sati, Društveni dom Prečko - Ksenija Kušec, suvremena hrvatska spisateljica za djecu 
Utorak, 14.5.2019. u 11 sati, CeKaTe - Sanja Pilić, najčitanija suvremena hrvatska spisateljica za djecu 
Četvrtak, 16.5.2019. u 11 sati, OŠ Montessori - Ana Đokić, književnica 
Utorak, 21.5.2019. u 11 sati, CeKaTe - Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR 
Četvrtak, 23.5.2019. u 11 sati, Društveni dom Prečko - Marina Gabelica, književna teoretičarka 

12. Festival dječje knjige se zatvara u petak, 24.5.2019. u 11 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Ove godine je u sklopu Festivala raspisan je natječaj za dječje literarne radove pod nazivom „Knjiga nije hrana, ali je poslastica“.  Pristigao je velik broj radova, a na završnom događanju Festivala bit će proglašeni pobjednici i uručene nagrade.


Foto: promo

(Vesleko Leutar)
6. 5. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble