Urban Cult
Društvena događanja
marketing

7. Festival CirkoBalkana u Močvari

Pred nama je sedmo po redu izdanje festivala suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru CirkoBalkana. Ovaj regionalni putujući festival započinje u Zagrebu na dobro poznatoj lokaciji. Cirkuski je šator  postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo i za vrijeme trajanja festivala ugostit će 12 regionalnih i europskih  cirkuskih ostvarenja. Pripremljen je vrlo bogat popratni program i zabavni sadržaji koji će se dešavati oko šatora i u samom šatoru. Biti će tu dosta zanimljivih radionica za profesionalce/ke, rekreativce/ke i djecu, vizualne instalacije, gatanja, proročanstva, tatoo lutrija, okrugli stol, izložbe, glazba, hrana, piće i još mnogo toga.
Festival CirkoBalkana jasno pokazuje svoju osnovnu namjeru, a to je je promocija i potpora izgradnji regionalne umjetnosti cirkusa, trenutno najinovativnijih projekata iz čitave Europe – ovogodišnjih laureata CircusNext Platforme, kao i nekih hibridnih ostvarenja,  koja osim cirkusa u osnovi uključuju i druge inovativne umjetničke forme, vješto se poigravajući sa najnovijim tehnološkim ostvarenjima koja na sebi svojstven način implementiraju u cirkus. Tako ćete u programu moći pronaći čak dvije regionalne premijere koje će se desiti u Zagrebu kao i dvije predstave iz regije koje su ovosezonski uradci.  

Sa Zapada nam pak, na sedmu godinu dolazi sedam veličanstvenih, novih ostvarenja – od onih sa svojim cirkuskim solo projektima do predstava sa po pet i više izvođača na sceni. Ovogodišnje izdanje festivala je na neki način posvećeno razvoju regionalnih cirkuskih umjetnika mlađe generacije kroz projekt Ride&Camp ovogodišnjih partnera – francuske kompanije Un loup pour l’ homme, pa smo tako osmislili i niz zanimljivih sadržaja za umjetnike iz regije koji se žele priključiti ovom programu. 

Zagrebačko izdanje festivala ostvaruje brojna partnerstva sa kolegama i prostorima koji se bave nezavisnom kulturom ali i onim institucionalnom, pa je i sam festival jedna vrsta programske suradnje sa klubom Močvara i proslavom njihovog 20-og rođendana, Pogonom Jedinstvo s kojima od početka surađujemo na različitim projektima vezanim uz razvoj publike i lokalne zajednice, AKC-Attack-om s kojim postavljamo izložbu fotografija u njihovoj galeriji Siva, knjižnicom Marija Jurić Zagorka u kojoj postavljamo izložbu plakata, Francuskim institutom u čijoj Medijateci također postavljamo izložbu fotografija i organiziramo okrugli stol o suvremenom cirkusu te Zagrebačkim plesnim centrom u kojemu će se održati cirkuska radionica i  Krug kreativnosti pod vodstvom umjetnika iz kompanije Un loup pour l’ homme. 

Program ovogodišnjeg festivala je vrlo raznolik pa između predstava, radionica, tribina i zabavnih sadržaja - svatko može pronaći svoje mjesto ili više njih! 

Program možete pronaći na linku: http://cirkobalkana.org/sr/program-cirkobalkana-7-2019/


(Nikola Mijatović) 
23. 4. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble