Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Spektakl na nebu iznad Zagorja!

Spektakl na nebu iznad Zagorja!! Najveća letačka manifestacija Susreti za Rudija ove godine u nedjelju 12. 5. 2019.
Već smo upoznati sa činjenicom da se u Gupčevom kraju u Hrvatskom Zagorju održavaju velike manifestacije koje privuku na desetine tisuća ljudi.

Nakon spektakularne Bitke kod Stubice, očekuju nas i jednako popularni Susreti za Rudija koji će se ove godine održati 12. svibnja u Gornjoj Stubici u znak sjećanja na pilota Rudolfa Perešina, junaka Domovinskog rata koji je život izgubio u akciji "Bljesak". Manifestacija će se ove godine održati po 22. put te je davno prerasla lokalni karakter i postala značajan društveni i kulturni događaj cijele sjeverozapadne Hrvatske, kao i najveća i najposjećenija letačka manifestacija u cijeloj Hrvatskoj.  

Početkom svibnja prije 24 godine u akciji Bljesak poginuo je Rudolf Perešin, legendarni pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i heroj Domovinskog rata. Mig-om 21 JNA, 25. 10. 1991. prebjegao je u Austriju jer se nije želio boriti protiv svoje hrvatske vojske. Tom je prilikom rekao znamenitu rečenicu: "Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na svoj narod" - pobudivši tako zanimanje i simpatije svjetske javnosti za stradanje hrvatskog naroda.

U lipnju 2004.g. u Gornjoj Stubici otvoren je Spomen park „Rudolf Perešin“ u kojem se nalazi pilotova statua i konzervirani MIG-21 koji je došao iz remontnog zavoda u Velikoj Gorici.

Svake godine u Gornjoj Stubici u čast Rudolfu Perešinu - Rudiju održavaju se susreti bogati sportskim i zabavnim sadržajem, a i najposjećenijim aeromitingom u Hrvatskoj. Na desetine tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske u zadnjih godina vidjelo je slijetanja helikoptera, skokove padobranaca, a najveća atrakcija svakako su preleti MIG-a. Uz pravi spektakl na nebu iznad Zagorja, mnogobrojne posjetitelje očekuje bogati kulturni i zabavni program i odlična gastro ponuda. Bogati program ovogodišnjih Susreta počinje već u petak 10.05.2019 (Više na www.gupcev-kraj), a SPEKTAKULARNI AEROMITIG POČINJE U NEDJELJU 12.05.2019 OD 15:00 SATI!

Program:   
12.5.2019. (nedjelja) AEROMITING 
09:00 sati – OBILJEŽAVANJE GRADNJE SPOMEN HIŽE RUDOLFA PEREŠINA u Jakšincu 
09.30 sati – START MEMORIJALNE UTRKE „RUDOLF PEREŠIN“ u Spomen parku Rudolfa Perešina.  
10:00 sati -  SVETA MISA U ŽUPNOJ CRKVI SVETOG JURJA u Gornjoj Stubici 
11:00 sati – ATLETSKE UTRKE ZA DJECU DO 14. GODINA u Sportskom centru u Gornjoj Stubici 
12:00 sati – NATJECANJE U SKOKU U DALJ I NATJECANJE U BACANJU VORTEXA ZA DJECU DO 14. GODINA u Sportskom centru u Gornjoj Stubici  
Od 12:00 sati – SAJAM DOMAĆIH I OSTALIH PROIZVODA Sportski centar Gornja Stubica 
12:00 sati – SVEČANO OTVORENJE XXII. SUSRETA U SPOMEN PARKU RUDOLFA PEREŠINA 
15:00 sati - POČETAK  LETAČKOG  PROGRAMA - AEROMITING NA PROSTORU SPORTSKOG CENTRA U GORNJOJ STUBICI -prelet vojnog helikoptera Mil 171 SH i skokovi vojnih padobranaca,
-2 helikoptera MUP-a - prelet i slijetanje,
-Bell OH-58 KIOWA WARRIOR – prelet i slijetanje,
-Bell 206 – prelet i slijetanje,
-Zlin 242 – akrobatski let,
-CANADAIR CL415 – let i vježba gašenja,
-prelet SAAB JAS-39  Gripen - Mađarskog vojnog zrakoplovstva,
-prelet Pilatusa PC9 – akrobatski let Slovenskog  ratnog zrakoplovstva,
-prelet Pilatusa PC6 – pokazni let i vježba gašenja Slovenskog  ratnog zrakoplovstva,
-helikopter Slovenskog  ratnog zrakoplovstva – pokazni let,
-Akro grupa KRILA OLUJE – akrobatski let,
-prelet MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva,
-ultra lake letjelice i motorne jedrilice,
-avioni generalne avijacije,
i mnogi drugi zrakoplovi…

od 18:00 sati -  POČETAK KULTURNO – ZABAVNOG  PROGRAMA POD ŠATOROM 
21:00 sati – VATROMET    
Uz posjet letačkom spektaklu i ove godine biti će bogata ponuda domaćih delicija koje nude okolni restorani, domaćim delicijama koje nude okolni restorani, a posjetitelji će moći obići Muzej Seljačkih buna uz popust od 50% na obiteljsku kartu ili se jednostavno opustiti u Termama Jezerčica.   

I ove godine organiziran je besplatni prijevoz ZET-ovim autobusima iz Zagreba. Polazak autobusa s parkirališta zgrade Gradske uprave Grada Zagreba u 13:00 sati, a povratak iz Gornje Stubice (iz centra) u 20:00 sati. 

(Vesna Mitar)
20. 4. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble