Urban Cult
Glazba
marketing

Upisi u Glazbenu školu Josipa Hatzea za školsku godinu 2019./20.

Otvorene su prijave za upis Glazbenu školu Josipa Hatzea za školsku godinu 2019./20. koje traju do 30travnja 2019.!
Ako želite da vaše dijete postane dio najveće glazbene škole u Dalmaciji, koja osim sjedišta u Splitu djeluje i na devet dislociranih odjela (Kaštela, Trogir, Bol, Supetar, Postira, Vis, Hvar, Starigrad, Jelsa), trebate pristupiti linku http://upisi.gsjh.hr te ispuniti podatke za prijemni ispit koji će se održati tijekom svibnja 2019. Termin prijemnog ispita svaki kandidati primit će u e-prijavnici. 

Glazba je vrlo moćan medij čija snaga vrlo povoljno utječe na pojedinca, što su do sada potvrdila brojna istraživanja. Osim utjecaja na fiziologiju, motoriku, raspoloženje i ponašanje, glazba je izvor intelektualne stimulacije. Izvođenje glazbe, bilo sviranjem instrumenta ili pjevanjem, kao i samo  slušanje glazbe, intelektualni je poticaj i izazov naročito koristan za vrijeme razvoja. 

Glazbenoj školi Josipa Hatzea moguće je upisati gudače instrumente (violina, viola, violončelo i kontrabas), puhače instrumente(flauta, oboa, fagot, klarinet, saksofon, rog, truba, tuba, trombon), instrumente s tipkama (klavir, harmonika), udaraljke te žičana trzaća glazbala (gitara, harfa, mandolina).  Preporuka je da se u 1. razred osnovne glazbene škole upisuju djeca koja pohađaju 2. ili 3. razred redovite osnovne škole, a oni koji žele svirati duhačke instrumente do 11. godine života. Za stariju djecu također postoji kraći glazbeni program, pripremni razred glazbene škole za koji se natječaj raspisuje u lipnju. 

Učenje glazbe u sklopu Glazbene škole Josipa Hatzea svakom djetetu nudi mogućnost individualne nastave pri učenju sviranja instrumenta, međutim važna komponenta je i razvoj socijalnih vještina koje, uz glazbenu pismenost, ritam, osjećaj za harmoniju, melodiju i polifoniju, te općenito razvoj sluha, grade na grupnoj nastavi, prvo Solfeggia, a zatim u sklopu zbora ili orkestra.

(Karmen Širović) 
18. 4. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble