Urban Cult
Cool tura
marketing

Računalna radionica stripa „Prvi robot u Školskom“

Pozivaju se učenici u dobi od 10 do 14 godina da matineju u Noći knjige kao i dio proljetnih praznika provedu u Školskom muzeju gdje je za njih pripremiljena računalna radionica stripa „Prvi robot u Školskom“.
TIOSS je prvi robot u Školskom muzeju. Godine 1961. Kibernetička grupa izrađuje humanoidnog robota TIOSS (teledirigirani izvršni organ samorganizirajućeg sustava). Javnosti je prvi put predstavljen na Zagrebačkom velesajmu 1965. 

TIOSS je dijelio prospekte govoreći:“ Izvolite!“, a kad bi netko uzeo prospekt opet bi ponovio istu radnju. Danas ga možete pronaći  u Školskom muzeju na izložbi „Galeb zove Orla – stigao je HP 2000!“. Što je otkrio robot u našem muzeju saznat ćemo izrađujući strip pomoću računala i računalnih aplikacija. 

Sudionici radionice dijele se u dvije grupe koje dobivaju svaka svoj zadatak. Zadatak proizlazi iz odabrane priče koja ih vodi ka izradi svog stripa. U tom strip putovanju nisu sami – za sva pitanja i dileme uvijek je tu muzejski pedagog. Na kraju ostaje još samo nadjenuti robotu ime… 
Slobodno ponesite i mobitel! 

Radionice su namijenjene djeci od 10 do 14 godina. 
Termini:  23. 4. i 25. 4. 2019. 
Vrijeme radionice : 14.00 – 16.00 h 
Maksimalan broj sudionika – 15 
Obavezna prijava na e-mail: idumbovic@hsmuzej.hr 
Prijave su otvorene do 20.4. 2019. 
Hrvatski školski muzej, Trg Republike Hrvatske 4


(Marijana Bračić)
17. 4. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble