Urban Cult
Izložbe
marketing

ADU Galerija f8 otvara izložbu ”Go West” mlade likovne umjetnice Noe Geras

U srijedu, 17. travnja 2019. u 19 sati, u ADU Galeriji f8 na Trgu Republike Hrvatske 8 u Zagrebu, otvara se izložba skulptura pod nazivom Go West mlade, perspektivne umjetnice Noe Geras, studentice kiparstva na Likovnoj akademiji u Zagrebu.
Izložba je dio programa kojim će Akademija dramske umjetnosti tijekom travnja I svibnja predstaviti ciklus izložbi završnih radova studenata Odsjeka produkcije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Ova izložba predložena je i realizirana kao završni rad Aleksandre Giljević, studentice 3.  godine preddiplomskog studija Odsjeka produkcije na ADU.

Producentica izložbe Aleksandra Giljević povezala je mladu umjetnicu Nou Geras, studenticu kiparstva na zagrebačkoj Likovnoj akademiji u klasi Petra Barišića, koja je prethodno studirala i u Veneciji na Accademia di Belle Arti, s budućom kustosicom Majom Pavlinić, alumnom Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja je napisala predgovor kataloga izložbe: „Izložba Go West u dvije komponente progovara o pojedinačnim svjetovima svake osobe uronjene u makrokozmos prirode. 

Koncept obuhvaća dva temeljna životna odnosa. Čovjeka prema prirodi predstavljenog putem skulpture životinjske strvine i čovjeka prema drugom čovjeku predstavljenog serijom brončanih minijatura.“

Izložba ostaje otvorena do 4. svibnja, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati. Na dan zatvaranja, u 11 sati u ADU Galeriji f8 održat će se razgovor s umjetnicom koji će moderirati kustosica izložbe Maja Pavlinić.

(Aleksandra Giljević)
15. 4. 2019.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble