Urban Cult
Film
marketing

SFeraKon 2019. - znanstveno fantastična konvencija u Zagrebu

SFeraKon, najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova u ovom dijelu Europe, ove godine na zagrebačkom FER-u od 10. do 12. svibnja uz brojne ugledne goste!
Ovogodišnji SFerakon, već tradicionalna proljetna konvencija koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba, svake godine bilježi porast interesenata znanstvene fantastike, gaminga i ovog posebnog žanra književnosti. 

Tako je lani u tri dana konvencije prodefiliralo više od tisuću posjetitelja Fakultetom elektronike i računarstva, dok su za ovogodišnje izdanje „early bird“ kotizacije rasprodane u rekordnom roku tako da su organizatori za svoje vjerne obožavatelje pripremili brojna iznenađenja.Za početak, jedno zvučno ime britanske znanstveno-fantastične scene potvrdilo je svoj dolazak na rođendanski SFerakon – John Kovalic! 

Crtač stripova, ilustrator i pisac, rođen 1962. u Manchesteru, u Engleskoj, a u međuvremenu je živio u Wisconsinu dovoljno dugo da izgubi britanski naglasak. Kod nas je možda najpoznatiji kao ilustrator društvenih igara, čemu će posvjedočiti svi igrači Munchkina, dok je u međunarodnim vodama najpoznatiji po stripu The Dork Tower. Osim Dork Towera, pisao je i crtao i stripove Snapdragons, Newbies, Wild Life, Beached i Dr Blink: Superhero Shrink (uz ostatak tima Blink). Ilustrirao je više od stotinu igara (uključujući skoro 5000 karata za različite Munchkine) za što je više puta dobio nagradu Origins, koju dodjeljuje The Academy of Adventure Gaming Arts & Design (AAGAD).

Osim toga, prvi je ilustrator koji je uveden u AAGAD-ovu Dvoranu slavnih. Za svoje stripove je dva puta nominiran za nagradu Harvey. Kovalic se bavi i ozbiljnijim temama, kao višestruko nagrađivani autor političkih stripova i karikatura za The Daily Reporter iz Milwaukeeja, a njegove radove suobjavljivali Wisconsin State Journal, The New York Times, TheWashington Post i Rolling Stone. 

Njegov panel možete vidjeti drugogdana konvencije, u subotu 11. svibnja, a pridružit će mu se istrastveni crtač Milivoj Ćeran koji je na jednom strat-upu zaradiodovoljno novaca da da otkaz i radi samo ono što voli – crta!

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstaviti niz udruga kojese bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnimigraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmuknjiga, prodajnoj izložbi i naravno cosplay-u.Sve navedeno samo je dio sjajnog programa koji vas očekuje usvibnju, a o kojem ćemo vas redovito izvještavati! 


Foto: promo
(Tea Akrap)
12. 4. 2019. 

Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble