Urban Cult
Kazalište
marketing

Komedija “O ljubavi” gostuje u Zagrebu

U ponedjeljak, 8. travnja, u 20 sati, na sceni CeKaTe Teatra Centra za kulturu Trešnjevka igrat će predstava 'O ljubavi' Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru.
Kada dvoje glumaca ispišu tekst koji će sami izvesti, onda je to obično jamac za jednu kazališnu poslasticu pred kojom je bogat i dug scenski život. U ovom slučaju riječ je o nizu efektnih i duhovitih opservacija i komentara o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijene. Utjelovljujući par koji prolazi kroz promjenljivu ćud ljubavi, dvoje glumaca ispisuju razigranu teatarsku odu kako bi pokazali svu raskoš svoga nedvojbenog glumačkog dara. 

Naime, putujući kroz četiri kazališna žanra, oni traže odgovor na pitanja: “Što je ljubav?”, “Kako nastaje?”, “Kako se manifestira?”, “Može li potrajati ili će neminovno, pod teretom vremena i navika, izblijedjeti?”. U sinergiji iznimnog glumačkog potencijala, žanrovske i stilske raznovrsnosti, tekst obećava predstavu u kojoj će uživati sve generacije, napajajući se novim scenskim uobličavanjima s nepresušnog vrela Ljubavi.  

Predstava “O ljubavi”, koju glumci Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko i autorski potpisuju, isprva je osmišljena kao samostalna diplomska predstava te je kao takva gostovala na brojnim studentskim kazališnim festivalima, uključujući i FIST 2014. godine, na kojem je nagrađena za najbolju glumu. Od 2016. godine je dio redovnog repertoara HNK u Mostaru, pod čijim je okriljem sudjelovala i na Festivalu glumca 2017.godine.


Foto: promo
(Nikolina Ljuboja)
5. 4. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble