Urban Cult
Kazalište
marketing

Predstava "Drvo koje je pjevalo" na daskama CeKaTe Teatra

U ponedjeljak, 8. travnja 2019. u 10 sati na sceni CeKaTe Teatra Centra za kulturu Trešnjevka igrat će predstava za djecu i mlade Drvo koje pjevalo Radio Teatra Bajsić i prijatelji
Predstava se temelji na iskustvima istraživanja u domeni radiofonije mladog autorskog tima, a djeci će pokušati priču o dva instrumenta ispričati prvenstveno zvukom, glazbom, glumačkom igrom i autorskim tekstom, pokušavajući u isto vrijeme pokrenuti maštu izvođača i dječje publike, i upozoravajući  djecu na vještinu slušanja, koja se u vrijeme uspona vizualnih komunikacija čini pomalo zaboravljenom. 

Autorski tim je sastavljen od profesionalaca na svom polju svih navedenih umjetnosti te svatko pojedinačno doprinosi iskustvima svog zanimanja i udjelom u stvaranju ovog projekta koji, baš kao i ostali naslovi radiofonijskog teatra na kazališnoj sceni, ukazuju na bitnost zapostavljene kulture slušanja. 

O predstavi:
Drvo koje je pjevalo predstava je o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi. Protagonisti predstave su Majstor - graditelj instrumenata i sami instrumenti - Violina i Violončelo. Na njihovom putu pratimo ih od samih početaka. Priča započinje u šumi, Majstorovom potragom za materijalom od kojega će izraditi instrumente, nastavlja se u radionici u kojoj majstor izrađuje i odgaja instrumente, a onda ih odnosi na njihova životna putovanja, koncertne podije i potrage za novim zvukom. 


Autori: Nina Bajsić, Hrvoje Korbar i izvođači
Režija:
Hrvoje Korbar
Izvode:
Jasmina Bojić, Stanislav Kovačić i Marija Šegvić
Produkcija:
Radio Teatar Bajsić i prijatelji

(Lovorka Mihanović)

3. 4. 2019.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble