Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje samostalne izložbe Tatjane Politeo

Otvorenje samostalne izložbe pod nazivom "Hello&Home" akademske umjetnice Tatjane Politeo u petak 5. travnja 2019. u 19 sati u Gradskoj galeriji Striegl u Sisku.  
Tatjana Politeo u svom najnovijem slikarskom ciklusu, koji po prvi put predstavlja javnosti, a kojeg predstavljamo u kontekstu predstojeće izložbe u Gradskoj galeriji Striegl, ukazuje na sve one detalje koji su sastavni dio našeg svakodnevnog života i dnevnih rutina, a koje često puta zaboravljamo anticipirati ili barem osvijestiti kao potencijalno pozitivan segment dana. 

To su trenuci koje Politeo obuhvaća u svojim radovima na način da ih provlači kroz iskustvo pop arta, street arta, stripa, animiranog filma i dječje ilustracije dajući im posve novi kontekst i viđenje, kako konstatira kustosica izložbe, Sonja Švec Španjol.   

Ovom izložbom u Gradskoj galeriji Striegl, koja jedan dio svog programskog djelovanja posvećuje opusu Slave Striegla, ukazujemo na potencijalno zajedničke karakteristike umjetnika različitih provenijencija, a to je dijalog sa svakodnevnim životom i prirodom. Koristeći sebi svojstvene tehnike, i Striegl i Politeo, polaze od crteža kao osnovnog sredstva u oblikovanju te vođeni mišlju utjelovljavanja ''karaktera'' portretiraju bliske im životinje. 

Motiv životinje kao i klasični motiv mrtve prirode (limun, banana, ananas) prisutni su i dalje u suvremenoj umjetničkoj produkciji, uz očekivane razlike uvjetovane vremenskim i umjetničkim kontekstima, ostavljajući dovoljno slobode u interpretaciji u kojoj pronalazimo nove dodirne točke između opusa Slave Striegla i Tatjane Politeo.   

Kustosi izložbe su Sonja Švec Španjol i Jurica Škofač.   

Izložba ostaje otvorena do 30. travnja 2019. godine, a ulaz je besplatan.  

(Sonja Švec Španjol)
27. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble