Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe "Tanzanija u srcu"

Izložba fotografija „Tanzanija u srcu“ bit će otvorena u srijedu, 27. ožujka 2019. u žitnici “Rupe” s početkom u 20 sati. Izložba je rezultat suradnje Dubrovačkih muzeja, autora Boža Benića i Župe sv. Mihajla. 
Bit će predstavljeno šezdeset fotografija velikoga formata dubrovačkog arhitekta Boža Benića, snimljenih tijekom autorova volonterskog angažmana u Africi. Kao volonter udruge „Kolajna ljubavi“, Benić je u dva navrata boravio u Tanzaniji. 

Od lipnja do kolovoza 2015. godine bio je voditelj Sirotišta sv. Ante u Songei, koje skrbi o pedesetak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te koordinator programa „Kumstva“ kojim udruga potpomaže školovanje više od tisuću djece i mladih diljem zemlje. 

U siječnju 2018. godine u Tanzaniju se vraća kako bi izvršio nadzor nad izgradnjom vodoopskrbnog sustava u Župi sv. Franje Asiškog u selu Monduli Juu na sjeveru zemlje financiranim sredstvima prikupljenim u sklopu humanitarne akcije „Dubrovnik za Afriku: kap vode - ocean ljubavi“ koju je pokrenuo u suradnji sa Župom sv. Mihajla.  

Cilj izložbe je pobliže upoznati dubrovačku javnost sa životom u Tanzaniji, posebice u kontekstu završetka humanitarne akcije „Dubrovnik za Afriku: Kap vode – ocean ljubavi“. Kustos izložbe je Ivica Kipre. 

Izložba je realizirana uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a ostaje otvorena do 15. travnja 2019.
Foto: Boža Benić
(Julijana Antić Brautović)

26. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble