Urban Cult
Glazba
marketing

6. Vip Zagreb Jazz Festival

Na tiskovnoj konferenciji u povodu 6. Vip Zagreb Jazz Festivala predstavljen je program Festivala te knjiga “Jazz Connections”, autora Davora Hrvoja.
Autor je nešto više o izvođačima ovogodišnjeg Festivala otkrio i čitajući ulomke iz svoje knjige.  

Na konferenciji su sudjelovali: Dražen Kokanović, direktor Vip Zagreb Jazz Festivala, Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta, Davor Hrvoj, jazz kritičar i autor knjige „Jazz Connections“ , Miro Kadoić, umjetnički selektor Vip Festival Orchestra te Branko Komljenović, urednik knjige „Jazz Connections“.
Knjiga “Jazz Connections”  od danas je u prodaji, a moći će se kupiti i za vrijeme trajanja Festivala.

Danas u 18.00 sati,  u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, organizirano je predstavljanje knjige uz druženje s autorom Davorom Hrvojem te gostima – saksofonistom Mirom Kadoićem te glumcem Reneom Medvešekom!    

Zaljubljenik u jazz i iskusni poznavatelj jazz glazbe, Davor Hrvoj, odabrao je za ovu knjigu samo neke od pregršt zanimljivih razgovora koje je vodio s velikanima jazz glazbe tijekom svoje karijere. Imao je prilike družiti se i razgovarati s glazbenicima kao što su Sonny Rollins, Joe Lovano, Charles Lloyd, Ornette Coleman, Jamesom Carter, Dee Dee Bridgewater, ali i s još mnogim glazbenicima u čijim je koncertima uživao. Na gotovo 500 stranica otkrijte više o jazz glazbi, ali i jazz glazbenicima. Naime, neke je glazbenike toliko oduševio način na koji vodi intervjue, baš kao i njegovo poznavanje jazz glazbe da su mu dozvolili da otkrije i kakvi su oni zapravo kad se svjetla pozornice ugase.

“Posao koji radim za me je još uvijek zabava, hobi, igra, uživanje, a reakcije čitatelja ili slušatelja koji mi kažu da im je neki od mojih članaka, najčešće intervjua, pomogao u boljem razumijevanju glazbe i ljudi, otvorio nove spoznaje, pa čak i promijenio život, velik su poticaj i potvrda da se trud isplati. U tom poslu najviše volim raditi intervjue ili razgovarati s glazbenicima općenito jer je uglavnom riječ o divnim osobama s kojima lako pronalazim zajednički jezik. Neprestano učim o jazzu, a to mi najbolje uspijeva kroz razgovore s iskusnim glazbenicima – istaknuo je u predgovoru autor knjige. 

Šesti Vip Zagreb Jazz Festival održat će se od 10. do 14. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) i ponovno će predstaviti redom velika imena današnje jazz scene. Tako niz vrhunskih jazz izvođača koji su obilježili dosadašnje Festivale ove godine nastavljaju višestruko nagrađivani izvođači i dobitnici mnogobrojnih priznanja Saxophone Summit featuring Joe Lovano, Dave Liebman & Ravi Coltrane, Pat Martino Trio, Jason Moran Trio, David Murray & Vip Festival Orchestra i The Last Poets. Koncerti se održavaju u dvorani Istra Zagrebačkog kazališta mladih, svi s početkom u 20 sati.  

Pogram 6. Vip Zagreb Jazz Festivala:

10. studeni 2010.
Saxophone Summit featuring Joe Lovano, Dave Liebman & Ravi Coltrane ZKM, 20:00 h
11. studeni 2010.
Pat Martino Trio ZKM, 20:00 h
12. studeni 2010. Jason Moran Trio ZKM, 20:00 h
13. studeni 2010.
David Murray & Vip Festival Orchestra ZKM, 20:00 h
14. studeni 2010. The Last Poets ZKM, 20:00 h  
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble