Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje retrospektivne izložbe "Ljubav i otpor Ivane Popović"

Muzej suvremene umjetnosti predstavlja veliku retrospektivnu izložbu „Ljubav i otpor Ivane Popović“ koja će se otvoriti 21. ožujka. Ivana Popović (1968. - 2016.) jedna je od najintrigantnijih hrvatskih suvremenih umjetnica koja je svojom preranom smrću ostavila neobrađen, nesistematiziran i javnosti nedovoljno poznat opus.
 Izložbom će se po prvi puta predstaviti njena postignuća na području kazališta, kostimografije, performansa, kiparstva, mode, slikarstva, crteža, primijenjene umjetnost i produkt dizajna. Cjelokupno stvaralaštvo akademske kiparice i svestrane umjetnice opire se kategorizaciji, a u njemu se zrcali postmoderni duh vremena te snažna kreativnost i zaigranost duha.   

O izložbi će govoriti:   
Nataša Ivančević, muzejska savjetnica i autorica izložbe Vladimir Stojsavljević, pisac i dramaturg, autor teksta u katalogu (poglavlje o kazalištu)   

Novinarima će se obratiti majka Ivane Popović, Leposava Popović, u ime obitelji. Konferenciji će prisustvovati Luna Bizovičar, kći Ivane Popović, te autorica teksta o kostimografiji, teatrologinja Martina Petranović.   

Za novinare će biti organiziran ekskluzivni press tour po izložbi. Organizacija press konferencije: MSU i PRiredba.     

Izložba je organizirana zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka. Izložba se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Hrvatske.   

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 21. ožujka 2019. u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 28. travnja 2019.

(Urban Cult)
19. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble