Urban Cult
Cool tura
marketing

Poziv za prijedloge Dizajnerskih početnica u 2019.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. Prijedloge Početnica koje će se realizirati u 2019. godini možete dostaviti do ponedjeljka 1. travnja 2019. do ponoći.
Dizajnerska početnica program je kreativnih radionica za djecu i mlade (osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast) koje se u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva kontinuirano održavaju od 2009. godine. Radionice vode natječajem odabrani profesionalni dizajneri iz svih područja djelovanja HDD-a (grafički, produkt, modni, prostorni te dizajn novih medija), čime se pokušava dijelom nadoknaditi manjkavost hrvatskog sustava redovne nastave na području likovne kulture i vizualne pismenosti. Želja nam je da se, osim dizajnera, na ovogodišnji natječaj jave i autori i timovi srodnih/bliskih zanimanja s prijedlozima koji su tematski povezani s dizajnom.


Cilj radionica je upoznati djecu s osnovama dizajna i njegovom utjecaju i važnosti na svakodnevni život putem stvarne realizacije jednog dizajnerskog projekta, odnosno kreativnog procesa. Radionice će se održavati u HDD galeriji subotom u prijepodnevnom terminu u trajanju do 3 sata. Broj sudionika na svakoj radionici ograničen je na 10 polaznika. Mogu se prijaviti radionice za niže i više uzraste osnovnoškolaca, ali i za srednjoškolski uzrast. Za voditelje radionica osiguran je honorar u visini 600 kn neto (honorar se odnosi na koncipiranje i vođenje jedne radionice, neovisno o broju voditelja).

  Kriteriji za odabir 

Pri selekciji prednost će imati promišljeni, ekonomični (niskobudžetni) prijedlozi u skladu s navedenim ciljevima. Selekcijska komisija će voditi računa da su u programu zastupljena različita područja dizajna i edukacijska područja bitna za razvoj polaznika (npr. kreativno mišljenje, timski rad, društveno korisne teme, umjetnost, ekologija, novi mediji i sl.) kao i zanimljivost ponuđene teme. Prijedlog radionice treba biti tematski koncipiran u odnosu na: određeni materijal i njegove karakteristike, specifične dizajnerske tipove zadataka prilagođene dječjem ili srednjoškolskom uzrastu, ili teme od društvenog značaja. 


Prijava treba sadržavati sljedeće podatke:
 1. naziv radionice
 2. sažet opis radionice koji će služiti kao tekst za najavu radionice (do 500 znakova)
 3. detaljan opis radionice koji će služiti za selekciju prijava (do 1800 znakova)
 4. a) ciljanu dobnu skupinu (niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole, srednja škola)
  b) okvirni troškovnik s popisom materijala potrebnog za radionicu (za 10 polaznika)
  c) fotografiju za najavu radionice
  d) ciljeve radionice
 5. CV iz kojega je vidljivo polje djelovanja i reference vezane uz predloženu temu radionice te kratka biografija (do 300 znakova za objavu radionice). Ako je potrebno, prijavnici možete priložiti dodatne materijale koji daju potpuniji uvid u prijedlog
 6. kontakt voditelja (ime i prezime, adresa, e-mail, broj mobitela).

Prijedloge mogu podnijeti autori i timovi (do 2 osobe). Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja s više prijedloga. Na osnovu odabranih prijedloga formirat će se raspored Početnica za cijelu godinu s unaprijed određenim terminima. Postoji mogućnost uvrštavanja Početnica u programe drugih događanja (npr. Plan D, MOP Špancirfest). Selekcijska komisija, koju čine bivši voditelji radionica i programa Dizajnerske početnice Mia Bogovac, Maja Subotić i Dario Dević, na osnovu pristiglih prijava odabrat će radionice koje će se realizirati tijekom 2019. godine. 


Za prijavu ispunite online prijavnicu najkasnije do ponoći 1. travnja 2019. Rezultati natječaja bit će objavljeni na stranici dizajn.hr u roku dva tjedna nakon završetka selektiranja. Nepotpune i zakašnjele prijave neće se uzimati u obzir. Selekcijska komisija zadržava pravo uz odabrane prijave u program uvrstiti i manji broj radionica odabranih izravnim pozivom. Više o dosadašnjim Početnicama možete pogledati na linku

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

(HDD)
16. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble