Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Renate Mladić

Odjel za hrvatsko glagoljaštvo Matice hrvatske, poziva na otvorenje izložbe slikarice Renate Mladić, pod naslovom Božje sjeme - dar života. Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak, 18. ožujka s  početkom u 18:30, u Knjižnici Dubrava, Čitaonica dnevnog tiska, Avenija Dubrava 51 a.
Renata Mladić rođena je 25.12.1965. godine u Zagrebu. Slikanjem se počela baviti 1995. godine. Dugi niz godina bila je članica Likovne sekcije AMACIZ Društva diplomiranih inženjera i prijatelja kemijsko-tehnološkog studija koju je vodio slikar, profesor Aleksandar Forenbacher, gdje je i stekla likovnu naobrazbu. Rad s djecom potaknuo ju je na daljnje školovanje, pa je u sklopu Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn - Studio Tanay ,završila tečaj oblikovanja keramike. Potom je nastavila s edukacijom u Centru kulture na Peščenici –Knap, pod vodstvom Ivančice Žnidarčić-Cindrić. Sudjelovala je na brojnim slikarskim kolonijama od kojih su mnoge humanitarnog karaktera. Do sada je imala šest samostalnih izložbi, a izlagala je i na brojnim skupnim izložbama. Živi i radi u Zagrebu. Na izložbi Božje sjeme – dar života, u Knjižnici Dubrava, izložit će pejzaže, mrtvu prirodu, aktove te glagoljicu na svili.   

O slikaričinom radu iz pera prof. Aleksandra Forenbachera i povjesničara umjetnosti i likovnoga kritičara Stanka Špoljarića 
Izvor njezinoga  slikarskoga nadahnuća jest krajolik. On je izraz njezinoga unutarnjega života, njezine snage. Slikarica svoj doživljaj izražava neposredno i smiono pouzdavajući se u siguran crtež, ali i sposobnost oblikovanja prostora (površine) kolorno-tonskim vrijednostima boje (prof. Aleksandar Forenbacher). Sve je boja, sve je energija. Renata Mladić to sugerira i podlogom neravnina papira, površinom koja nosi treptaj kretnje. Slikarica je u raznolikosti pejsažnog iznašla svoju oazu smiraj, u nju je utkala talent stvorivši tako djelo likovne dojmljivosti i uzbudljivosti, pokazavši da je pejsaž bio i ostao neiscrpna tema (povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Stanko Špoljarić).   

(Kristina Repar)

14. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble