Urban Cult
Glazba
marketing

Kheirawi & The Shamasass objavili muziku za nagrađivani film "Banditi u potrazi za mamom"

Beogradski sastav Kheirawi & The Shamasass objavio je blues EP "Bandits In Search of Mum", kao saundtrek za istoimeni film.
Preciznije, riječ je muzici za film "Banditi u potrazi za mamom" u režiji Koste Ristića, kinematografsko ostvarenje koje je višestruko nagrađivano na prošlogodišnjem FEST-u. 

- To je priča o čoveku, detetu, koje je usamljeno i traga, za nečim, ni samo ne zna za čim: za ljubavlju, za slobodom, za otadžbinom, svojim mestom pod suncem, a sve to na neki način simbolizuje mama. Ljubav je gde je mama, otadžbina je gde je mama, sloboda je, na kraju, tamo gde je mama. Igra je takođe važan motiv filma – kazao je Ristić. 

Kheirawi & The Shamasass je projekat iza kojeg stoji Abdelraheem Kheirawi, frontmen rege benda FC Apatride UTD, koji je pokrenuo sa ciljem kreiranja muzike raznih žanrova i suradnje sa različitim muzičarima. 

Pored njega, na stvaranju ovog EP izdanja su sudjelovali Slobodan Đukić i Boris Usanović (Jimi 3B 666 Blues Band / In From The Cold) na gitarama, basu i perkusijama.  

- The Shamasass je bend bez stalne postave i nadam se saradnji sa pregršt dobrih muzičara. Kako je ovaj soundtrack blues žanra, gde ćeš bolje od Đukića i Usanovića.Čeka nas još puno lepih izdanja raznih žanrova, u pauzama od aktivizma i angažovane muzike – najavljuje Abdelraheem.  

Kada je u pitanju EP "Bandits In Search Of Mum", Kheirawi je bio zadužen za tekstove i muziku, koju je komponovao sa Đukićem, dok produkciju potpisuje Usanović. 

"Bandits In Search of Mum" je objavila holandska izdavačka kuća Earth Works Outernational, koja stoji i iza izdanja "Third Worldism", aktualnog albuma grupe FC Apatride UTD. 

Kompletan album možete preslušati ovdje.


(Savo Drakulić)
16. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble