Urban Cult
Kazalište
marketing

Prezentacije rada u nastajanju CIE LA GESTE(Fr): Ne mogu umrijeti

U sklopu CircusNext Platforme u 2019. Cirkorama ugošćuje predselektiranu francusku cirkusku grupu CIE La Geste, 12.03.2019. u 19:00 u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip bb.
Projekt radnog naziva: „Ne mogu umrijeti. No tko može živjeti pod surovim svjetlom?” satkan je na tragu figura tri Parke (suđenice) iz grčko-rimske mitologije, koje postavljaju mjere životu i određuju čovjekovu sudbinu. Prešutna veza je nit između tri umjetnice i njihovih cirkuskih rekvizita. 

Padom trapezistice, stalnim buđenjem smrti, javlja se nit cirkuske priče i rasteže se između ova tri ženstvena i fantazmagorična lika…Tri djevojke su istovremeno marionete sudbine i objektivne promatračice priče. Tko vodi kolo: užad, artistica na trapezu, sudbina? Cirkuska kompanija La Geste spaja tri žene i cirkuske performerice: Lucie Lastella (FR), Anahi de las Cuevas (ES) i Marlene Vogele (Fr) za vrijeme završnog projekta Marlene Vogele na CNAC-u, 2016., a 2018. izabrane su među 12 predselektiranih cirkuskih grupa i umjetnika/ca za CircusNext PLaTFoRM 2018.-2019. 

Discipline koje koriste u radu na kreaciji (Cyr wheel, zračni krug i swinging trapez) neprestano razvijaju u smjeru priče koja raste, na vrlo specifičan i originalan način u izvedbenom smislu. Cie La Geste boravi u Zagrebu će od 4. do 13. ožujka na rezidenciji u Pogonu Jedinstvo, gdje će svoj rad u nastajanju predstaviti javnosti 12. ožujka u 19:00.  

Autorice/izvođačice: Lucie Lastella (FR), Anahi de las Cuevas (ES) i Marlene Vogele (Fr)  

Produkcija: Le Plus Petit Cirque du Monde 
ULAZ SLOBODAN 
Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je rezervacija na: cirkorama@gmail.com 

Program CircusNext PLaTFoRM se provodi u suradnji Cirkorame s Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade - POGON, a sufinanciran je sredstvima Kreativne Europe program Europske unije, Jeunes Talents Cirque, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Foto: promo
(Jadranka Žinić Mijatović)

8. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble