Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe "Ususret novom Hrvatskom prirodoslovnom muzeju – skriveni fundus"

U petak, 8. ožujka 2019. godine u 12 sati otvara se izložba Ususret novom Hrvatskom prirodoslovnom muzeju - skriveni fundus.
Izložbom se predstavlja manji dio dosad neizloženog fundusa budućeg novog stalnog postava Hrvatskog prirodoslovnog muzeja kao i cjelokupni projekt novog muzeja Kultura, znanost i obrazovanje u funkciji gospodarskog razvoja – novi HPM.
 
Želja autora je predstaviti dio bogatog fundusa najvećeg hrvatskog muzeja koji uskoro kreće u rekonstrukciju i dogradnju. Tako će Zagreb do 2022., uz pomoć sredstava EU fondova, dobiti prirodoslovni muzej po europskim standardima: obnovljen i revitaliziran prostor, novi stalni postav, suvenirnicu, multimedijalnu dvoranu, interaktivne prezentacije te cijeli niz novih sadržaja.
 
Novi Hrvatski prirodoslovni muzej ima značajnu nacionalnu i regionalnu vrijednost. Gornji grad je povijesno i kulturno središte grada Zagreba, a obnova kulturne baštine u samom je srcu ovog projekta. Njime će se revitalizirati i dograditi jedna od najljepših plemićkih palača Gornjeg grada, palača Amadeo, što će bitno unaprijediti kvalitetu ponude i sadržaja muzeja.

Od obnove Hrvatskog prirodoslovnog muzeja neposredne će koristi imati šira znanstvena zajednica, edukacijske ustanove i studenti, jer će na raspolaganju imati akreditirane laboratorije opremljene najnovijim analitičkim tehnologijama. Laboratorijska analitika i znanstveni rad kustosa će omogućiti transfer znanja kroz aktivnu suradnju sa znanstvenom zajednicom. Obnova palače Amadeo projektirana je na način da građani i posjetitelji s invaliditetom ili teško pokretne osobe mogu uživati u svim sadržajima Novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. U okviru projekta zaposlit će se 10 osoba. Jedinstveni fundus s 2 milijuna predmeta i tradicija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja duga 170 godina zasjat će novim sjajem.
 

Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja 2019. 

(Branimir Ivić)
7. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble