Urban Cult
Film
marketing

Komedija Halla ide u rat u Zelenoj

Otkačena akcijska komedija "Halla ide u rat" na programu kina u Zelenoj dvorani u četvrtak 7. ožujka u 19 sati.
Halla je neovisna pedesetogodišnjakinja koja iza naizgled mirne rutine vodi buran dvostruki život kao predana ekološka aktivistica. Drugima poznata samo pod svojim alter-egom „Planinska žena“, Halla samostalno objavljuje rat lokalnoj aluminijskoj industriji. Hallini potezi postaju sve radikalniji, od spontanog vandalima do pomno promišljene industrijske sabotaže, te ona uspijeva prekinuti pregovore između islandske vlade i korporacije koja gradi novu aluminijsku ljevaonicu.  

Međutim, upravo kada krene planirati svoj najveći i najsmioniji aktivistički pothvat primi neočekivano pismo koji promijeni sve. Njezin zahtjev za posvajanjem djeteta konačno je prihvaćen i u Ukrajini je čeka malena djevojčica. Dok se Halla priprema napustiti svoju ulogu saboterke i spasiteljice planina kako ostvarila san o majčinstvu, odluči isplanirati posljednji napad kako bi zadala presudni udarac aluminijskoj industriji.

Nagrade i festivali
Cannes Film Festival 2018, Tjedan kritike – nagrada SACD
Toronto Interational Film Festival 2018.
Dobitnik nagrade LUX 2018.
Zagreb Film Festival 2018. - nagrada publike

Životopis redatelja
Benedikt Erlingsson je islandski redatelj, pisac i glumac. Erlingsson je poznat kao kazališni redatelj i po svojim ulogama za kazalište, TV-serije i filmove. Njegovi nastupi neki su od najuspješnijih u povijesti islandskog teatra i sȃm Erlingsson izvodio ih je punih šest godina. Erlingssonov dugometražni prvijenac ‘O konjima i ljudima’ koji je napisao i režirao, osvojio je više od 20 međunarodnih nagrada uključujući nagradu za najboljeg novog redatelja na filmskom festivalu u San Sebastiánu 2013. godine, kao i filmsku nagradu koju dodjeljuje Nordijsko vijeće. Godine 2016. Erlingsson je primio nagradu Gan filmske fondacije.


HALLA IDE U RAT
Benedikt Erlingsson - Island, Francuska, Ukrajina 2018. - 101' - igrani Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok
Ulaz slobodan


(Urban Cult)
6. 3. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble