Urban Cult
Književnost
marketing

Marko Pogačar u Booksi

U utorak, 26.2. u 19 sati u Književnom programu Kluba Booksa gostovat će Marko Pogačar, jedan od najproduktivnijih i najvažnijih suvremenih pjesnika, putopisaca i esejista čije je djelovanje prepoznato i na međunarodnoj sceni. 
U njegovoj novoj zbirci Pobuna čuvara, Čitati noću podnaslovljenoj Eseji o čitanju & članci o očitom (izdavač Kulturni centar Novog Sada, 2018.) vrlo se jasno, gotovo na način manifesta, kroz niz tematski raznorodnih tekstova kristaliziraju autorova shvaćanja o naravi, smislu i moći književnosti.

U povodu izlaska ove knjige, književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić s Pogačarem će razgovarati o političkom i subverzivnom potencijalu pjesništva, „bojnom polju novog jezika", postjugoslavenskom kulturnom prostoru, stvaranju vlastite alternativne književne tradicije i otporu nacionalnim i drugim rigidnim konceptima kulture. 

Razgovarat će također o imaginaciji i geografiji, iskustvu (ne)pripadanja koje oblikuje autentičan spisateljski glas te važnosti književnosti u vremenu raspršenih sadržaja i opće nesigurnosti „tekućeg moderniteta".


(Ana Profeta)
25. 2. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble