Urban Cult
Film
marketing

5. One Take Film Festival

Završetkom prijava za natjecateljski program One Take Film Festivala tajmer na službenim stranicama pokazuje da je još samo 34 dana do 5. jubilarnog izdanja međunarodnog festivala filmova snimljenih u jednom kadru.
Festival je ove godine u potpunosti posvećen prerano preminulom direktoru festivala, poznatom filmskom snimatelju Vedranu  Šamanoviću.

Selekcijska komisija u sastavu: redateljica Hana Jušić, montažer Marin Juranić i umjetnički direktor festivala Goran Kovač pregledati će preko 100-tinjak pristiglih filmova iz tridesetak zemalja svijeta te će početkom studenog na konferenciji za novinare objaviti glavni festivalski program. 

One Take Film Festival, jedinstven po svojoj formi, u kratkom razdoblju postao je svjetski priznat, a osim glavnog programa filmova u jednom kadru svojoj publici donosi bogati popratni program.
Jedna od ovogodišnjih filmskih poslastica popratnog programa festivala je Metropolis Fritza Langa kojeg prikazujemo u programu Revival Take.  Jedno od najvećih filmskih djela u povijesti njemačke kinematografije, film koji je napravio veliki utjecaj na žanr znanstvene-fantastike, zagrebačkoj publici predstavit ćemo u obnovljenom, restauriranom i rekonstruiranom izdanju s dodatnih 25 minuta materijala pronađenog prije dvije godine u Buenos Airesu.

Integralna verzija filma prvi i zadnji put predstavljena je na premijeri 1927. godine. Nakon premijernog prikazivanja film je, iz komercijalnih razloga, drastično skraćen. Nakon 83 godine, 12. veljače 2010, na 60. Berlinskom filmskom festivalu potpuna, redateljska verzija Metropolisa imala je svjetsku premijeru. U studenom Langov obnovljeni Metropolis dovodimo i na veliko platno zagrebačkog kina Europa. Metropolis je upisan u UNESCO-ov Registar sjećanja svijeta. 

O obnovljenoj verziji Metropolisa pogledajte vise na: http://www.kino.com/metropolis/

5. jubilarno izdanje One Take Film Festivala održat će se od 18. do 20. studenog 2010. u kinima Tuškanac, Europa i u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Detaljnije o Festivalu na službenim starnicama u novom ruhu http://www.onetakefilmfestival.com/
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble