Urban Cult
Film
marketing

Film ''Bergman: jedna godina, jedan život'' u Zelenoj

Dobitnik europskog Oscara za najbolji dokumentarni film Bergman: jedna godina, jedan život je na programu kina u Zelenoj dvorani u četvrtak 14. veljače u 19 sati.
Švedska redateljica Jane Magnusson film je snimila u povodu obilježavanja 100 godina rođenja velikog režisera, a kao polaznu točku za istraživanje Bergmana kao čovjeka, u svoj kompleksnosti njegove ličnosti, uzima 1957. – iznimno plodnu godinu u Bergmanovom filmskom i privatnom životu.
 
Sačinjen od rijetkog arhivskog materijala, kao i niza intervjua s njegovim suradnicima, film oslikava Bergmanov profil s nesvakidašnjom iskrenošću te pokazuje kako je njegov profesionalni put neraskidivo prepleten s osobnim previranjima i kompleksnim ljubavnim i obiteljskim životom. Autorica ne bježi od škakljivih tema, pa se tako dotiče i Bergmanove mladenačke simpatije prema nacizmu.
 
Predstavljajući ga kao vizionarskog umjetnika, ne zapostavljajući pritom ni razne anegdote iz osobnog života, ovaj je film nezaobilazna doku-biografska lektira za sve ljubitelje filma!


Bergman: jedna godina, jedan život 
Jane Magnusson - Švedska, Norveška 2018. - 117′ - dokumentarni
Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok
Ulaz slobodan.

(Urban Cult)
11. 2. 2019.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble