Urban Cult
Film
marketing

Premijera filma „Mali“ Antonija Nuića u Art-kinu

U četvrtak, 14. veljače u 20 sati, u Art-kinu se održava premijera filma Mali Antonija Nuića, pobjednika prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala. Riječkoj premijeri prisustvovat će i sam redatelj, glumac Vito Dijak, producenti Boris T. Matić i Lana Matić te direktor fotografije Radislav Jovanov Gonzo. Nakon projekcije Malog održat će se i kratak razgovor s članovima filmske ekipe.   
U srpnju prošle godine Mali je trijumfirao na 65. izdanju Pulskog filmskog festivala osvojivši Veliku zlatnu arenu za najbolji film, nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan te Zlatnu arenu za specijalne efekte. Međunarodna premijera uslijedila je na filmskom festivalu u Sarajevu, a 14. veljače u 20 sati Mali premijerno stiže i u riječko Art-kino.   

Riječ je o kriminalističkoj drami prožetoj crnim humorom u kojoj otac nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru čini sve kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom. Franjo je diler kojem umire supruga, a njezini roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim. Mali voli oca, voli njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Franjo nema namjeru nikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga itko od njega razdvoji. Za četrdeseti rođendan Franjo dobiva dva poklona koji su rješenje svih njegovih problema. 

Film je svojevrsni nastavak trećeg dijela kultnog omnibusa Seks, piće i krvoproliće o četirima strastvenim navijačima Dinama koje glume Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš, a kao nova snaga ekipe javlja se Franjin sin Mali kojeg glumi izvrsni Vito Dijak, sin glumca Franje Dijaka. Mali ih promatra cijeli život i ne kani činiti njihove greške.    

Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po filmovima Sve džaba (2006.), Kenjac (2009.) i Život je truba (2015.) koji su prikazivani i nagrađivani na mnogim međunarodnim festivalima. Kada je u pitanju posljednji uradak, kritika nije štedjela riječi hvale, nazivajući Malog „pravim, čistim, punokrvnim filmom“ u kojem je zablistao redateljski talent Antonija Nuića, ali i izvrsne izvedbe glavnih glumaca.   
Osim redateljevih dugogodišnjih suradnika i prijatelja, uloge u filmu tumače Robert Ugrina, Živko Anočić, Iva Babić, Ksenija Marinković i Paško Vukasović

Kostimografkinja filma je Morana Starčević, Nedjeljko Mikac autor je scenografije, a skladatelj je Hrvoje Štefotić. Montažu potpisuje Marin Juranić, a za fotografiju zaslužan je Radislav Jovanov Gonzo. Producenti filma su Boris T. Matić i Lana Matić. Mali je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom.    

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.   

Više na: www.art-kino.org

(Marta Ban)
11. 2. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble