Urban Cult
Izložbe
marketing

Krajolici labirinta Ružice Milenković u Muzeju Mimara

Izložbom umjetničkih instalacija na ogledalima u Muzeju Mimara predstavlja se autorica i umjetnica Ružica Milenković. Otvorenje izložbe održat će se 15. veljače 2019. u 19.00 sati, a posjetitelji će izložbu moći razgledati do 24. veljače 2019. 
Život promatran kao labirint, mreža mogućih životnih puteva, onih slijepih i onih otvorenih; krajolici kao posebne točke unutar labirinta, svojevrsna odmoriša u tom koračanju. Mjesta koja putnike hrane i napajaju snagom, mjesta inspiracije, za nastavak puta. Niz od 6 ogledala Ružice Milenković započinje Guardianom, čuvarom labirinta i svih onih koji njime koračaju.  

Recenzent izložbe Davorin Vujčić navodi kako je autorica neke kompozicije izvela kao geometrijske strukture kvadrata i pravokutnika (Grad koji izmiče), dok su druge melodioznim krivuljama poprimile organički oblik s obiljem asocijacija (Čuvar labirinta). Uz kolorističke efekte koje izvlači iz plavetnila lapis lazulija, zelenila ahata ili ljubičastih odsjaja charoita, Ružica Milenković katkad reducira boju te kalcitom, gorskim kristalom i oniksom stvara monokromne i crno bijele strukture. 

Odluka zanemarivanja funkcionalnosti donijela je promjenu i na semantičkoj razini, odnosno pomak od utilitarnog predmeta ka samodostatnom estetskom djelu... taj likovni postupak može se smatrati autentičnim doprinosom našoj primijenjenoj umjetnost. U sklopu izložbe umjetničkih instalacija na ogledalima «Krajolici labirinta» autorica će izložiti i nakit. O Autorici Ružica Klaričić Milenković rođena je 1972. u Vrgorcu. 

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, ali je njena umjetnička priroda prevagnula te se okreće lijepom u sebi i oko sebe - kroz nakit, fotografiju, izradu ogledala u jedinstvenoj tehnici. Područja njenog umjetničkog interesa su raznolika, a njen rad zapažen i od struke nagrađivan. Široj javnosti predstavila se putem sedam samostalnih te sudjelovanjem na dvadesetak skupnih, domaćih i inozemnih izložbi.

(Dalibor Jakus)

11. 2. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble