Urban Cult
Glazba
marketing

Boy George najavio okupljanje Culture Cluba

Osam godina nakon raspada jedna od najpoznatijih grupa nezaboravnih osamdesetih Culture Club vraća se na glazbenu scenu. Boy George, Roy Hay, Mikey Craig, Jon Moss i Sam Baker ponovno će se okupiti kako bi proslavili 30 godina od osnivanja kultnoga britanskog pop benda.
Dečki će se opet pojaviti zajedno točno 30. travnja 2012. godine, na dan kada je izašao njihov prvi singl “White Boy”, a šuška se i da spremaju povratnički album koji bi svjetlo dana trebao ugledati 2011. godine, a nakon toga će se, navodno, uputiti i na turneju.

- Bit će jako zabavno. Dugo mi je želja bila da ponovno nastupim s Culture Clubom – kaže pjevač Boy George radostan što je tu priliku dobio prije nego bude prestar.

- Da to ne napravimo sada, napravili bismo to sa 60 godina što bi bilo zaista tragično. Kad krenemo na turneju iduće godine imat ću točno 50, navršit ću ih 14. lipnja - kaže osebujni Boy George, pravim imena George Alan O'Dowd koji je svojim transvestitskim imidžem postao ikona osamdesetih.

Osnovana tijekom novog romantizma koji je nastao krajem sedamdesetih u Londonu, grupa Culture Club prvi album “Kissing to Be Clever” izdala je 1982. godine. Bili su prvi bend nakon The Beatlesa koji je u SAD-u imao tri Top 10 singlova s debi albuma, a među njima je bila i pjesma “Do You Really Want to Hurt Me”.

Njihov najveći hit “Karma Chameleon”, pjesma s drugog albuma “Colour by Numbers”, bio je broj jedan u 16 zemalja te je ušao među 20 najprodavanijih singlova osamdesetih godina.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble