Urban Cult
Kazalište
marketing

Premijera predstave ''Ivana u svijetu bajki''

Kazalište Smješko u suradnji s Teatrom na Trešnjevci u sklopu Kazališnoga ponedjeljaka, 4. veljače u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka donosi premijeru dokumentarno-igrane drame Frane Marije Vranković "Ivana u svijetu bajki“. U predstavi igraju Mirta Zečević i Hrvoje Zalar.
Nakon nagrađivane dokumentarno-igrane predstave „Kakva majka, takva kći“ o odnosu Marije Jurić – Zagorke i njezine majke Josipe, Kazalište Smješko nastavlja ciklus dokumentarno-igranih duodrama o poznatim ženama vezanim uz grad Zagreb. 

„Ivana u svijetu bajki“ govori o životu Ivane Brlić-Mažuranić i njezinoga muža dr. Vatroslava Brlića. Predstava je temeljena na arhivskoj građi te se u predstavi koriste faksimili Brodskih novina i Obzora upravo od dana odvijanja radnje. Ona se odvija u predvečerje Ivaninog 49. rođendana u srijedu, 18. travnja 1923. godine, za Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, u stanu obitelji Brlić na korzu u Brodu na Savi, današnjem Slavonskome Brodu. S obzirom na to da su se vjenčali na Ivanin 18. rođendan, taj dan je ujedno i njihova godišnjica braka. 

Uz slavlje, u obitelji Brlić postoji i nekoliko razloga za brigu, a to su financije i bolest. Oni unose nemir i nervozu u kuću prepunu ljubavi. Kako je izgledao život Ivane i njezina muža, tko je od njih bio blizak s Antunom Gustavom Matošem, tko citira Lava Nikolajeviča Tolstoja, a tko Augusta Šenou te postoji li veza između Slavonskoga Broda i Ogulina doznajte u predstavi.    

Scenografkinja predstave je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Anamarija Filipović-Srhoj, skladatelj je Damir Šimunović, oblikovatelj svjetla Damir Šimunović, a redateljica Frana Marija Vranković.   
Autorica: Frana Marija Vranković 
 Igraju: Hrvoje Zalar i Mirta Zečević 
 Scenografija: Marta Crnobrnja 
 Kostimografija: Anamarija Filipović-Srhoj 
 Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić 
 Glazba: Damir Šimunović 
 Produkcija: Kazalište Smješko 
  http://www.cekate.hr/kat/tnt/predstave-tnt/   

Kazališni ponedjeljci Teatra na Trešnjevci u veljači 
4.2. u 20:00 Frana Marija Vranković „Ivana u svijetu bajki“  
18.2. u 20:00 Vlatka Vorkapić „Titon“ 
25.2. u 20:00 Velimir Pšeničnik Njirić „Rai i ljubav“

(Frana Marija Vranković)
4. 2. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble