Urban Cult
Kazalište
marketing

Svečana 50. izvedba predstave "#generacija"

U četvrtak 7. veljače predstava Teatra Tirena imat će svečanu 50. izvedbu. Veliki uspjeh za malo kazalište! 
„#generacija“ je predstava za tinejdžere koja se bavi utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrsan paralelni život na društvenim mrežama. Predstava je praizvedena 5. listopada 2017. a svoju pedesetu izvedbu imat će nepunih godinu i pol kasnije, u četvrtak 7. siječnja u Kazalištu Mala scena.    

Predstava je treći zajednički autorski projekt redateljice Tine Hofman i dramaturginje Nine Horvat nastao devising metodom kroz razgovore s ciljanom publikom i glumačke improvizacije ansambla. U predstavi igraju Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak. Glazbu je skladao Darko Horvat, za kostime je zaslužna Lucija Prstec Smolčec.   

Predstavom "#generacija" Teatar Tirena nastavlja niz predstava o tinejdžerskim problemima koje su posebno osmišljene da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da zajedno s njima traže odgovore na životna pitanja. Na taj način Tirena nastavlja svoje društveno odgovorno djelovanje – progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća.   

Iz kritika: “Duhovitim tekstom, dinamičnom režijom i šarmantnom igrom, predstava "#generacija" možda (ipak) barem kod nekog od svojih mladih gledatelja potakne izbor prema stvarnosti na štetu virtualnosti” – Olga Vujović, Kritikaz   

(Jelena Kovačić) 
4. 2. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble