Urban Cult
Cool tura
marketing

Tribina Učitavanje, koncert Zmajara, "Ptice Hrvatske i Europe"

Ovoga tjedna u klubu Booksa održat će se tri događanja koja objedinjuju mlade pjesničke nade, „zmajsku“ muziku i promatranje ptica.
U srijedu, 30.1. u 19 sati održat će se pjesnička tribina Učitavanje koju vode članovi književne grupe 90+ Vigor Vukotić i Martin Majcenović. Ova tribina unatrag nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade pjesnikinje i pjesnike koji još nisu poznati široj književnoj publici, a nerijetko iza sebe nemaju ni objavljene zbirke. Ovoga puta to nije slučaj jer su gosti tribine Maša Virag i Jakov Skok koji su, iako na početku svog pjesničkog puta, objavili zbirke pjesama, te za njih dobili i nagrade.   

Više o događanju: http://klub.booksa.hr/ucitavanje-masa-virag-i-jakov-skok   

U četvrtak, 31.1. u 20.30 sati u sklopu Booksinog glazbenog programa nazvanog Škrabica nastupit će mladi varaždinski bend Zmajar. Ovaj razigrani i maštovit muzički kolektiv koncem prošle godine objavio je svoj prvi demo, a u Booksi će se predstaviti u sastavu Jura Ščapec na ukuleleu, Vinko Vujec na kontrabasu i Kristijan Vučaj na melodici. Ulaz na koncert se ne naplaćuje, a publika ima priliku dati dobrovoljne novčane prilogu u škrabicu. Sav prikupljeni iznos daje se izvođačima, a kako je koncert potpuno akustičan, važno je napomenuti da se sluša u tišini, bez zvonjave mobitela i razgovaranja. Škrabicu uređuje i vodi Ivana Krešić.   

Više o događanju: http://klub.booksa.hr/skrabica-zmajar   

U petak, 1.2. u 19 sati predstavit će se knjiga Ptice Hrvatske i Europe (Biom, 2018). Iako tema knjige nije područje kojim se klub Booksa inače bavi, ovdje je došlo do iznimke jer će prisutni moći saznati odgovore na pitanja kao što su: kako ljubitelji književnosti mogu saznati više o pticama i prirodi, kako zapisati kompleksna glasanja ptica i koje onomatopeje koristiti, kako naći odgovarajuće izraze za pojmove koji postoje u engleskom jeziku, ali ne i u hrvatskom, je li ispravna gramatika manje bitna od informacije koja se želi prenijeti te kako izgleda čitav niz jezičnih problema s kojima se nosila ekipa koja stoji iza hrvatskog izdanja najpopularnije svjetske knjige o pticama. 

O knjizi i pticama razgovarat će književnik i komparatist Branislav Oblučar, suradnik Bookse i fonetičar Davor Stanković te urednici knjige, Miloš Martinović i Vedran Lucić.  

(Ana Profeta)
29. 1. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble