Urban Cult
Glazba
marketing

Leiner i Hrnjak najavili svoj prvi album

Sjajnim singlovima Vrela te Ftiček veli, obradom tradicionalne međimurske pjesme, Boris Leiner i Mišo Hrnjak najavili su svoj prvi album Viša sila.
Ovo je njihova prva zajednička suradnja nakon punih 28 godina i to od snimanja kultnog Azrinog albuma Filigranski pločnici. Po mnogima najbolji hrvatski bubnjar Boris Leiner, i nakon Azre ostaje u glazbi svirajući u grupama Naturalna mistika, Vještice, Haustor te Šo!Mazgoon, a studirajući kiparstvo na akademijama u Zagrebu i Utrechtu, realizirao je i svoju drugu veliku ljubav i talent. Javnosti je svoj rad, nekoliko portreta Relje Bašića, Boška Petrovića i Arsena Dedića te skulptura napravljenih od gline, gipsa, aluminija i žice, prikazao na zajedničkoj izložbi glazbeno-likovnih umjetnika “Idi za srcem”, održanoj 1999. g u ZeKaeM-u. Imao je i niz samostalnih izložbi u Zagrebu, Varaždinu, Puli i Čakovcu.

Za razliku od Leinera, Mišo Hrnjak, bas gitarist Azre, nakon izlaska iz grupe Azra 1983. godine i putovanja po Europi, skrasio se je u Mađarskoj gdje se nije aktivno bavio glazbom, ali je upravo on inicirao njihovu ponovnu suradnju. Istinska ljubav prema glazbi i prije svega obostrano razumijevanje dvojice prijatelja rezultiralo je glazbenim uratkom kojeg su nazvali prema jednoj od pjesama s albuma. Osim nekoliko tradicionalnih međimurskih pjesama Došla sam vam japa dimo, Dorica, Lepe naše senokoše te spomenute Ftiček veli, autori ostalih pjesama na albumu su Arsen Dedić, Srđan Sacher, Mišo Hrnjak, Janko i Jurij Novoselić, Žan Jakopač te Srđan Gulić. Upravo je on autor prvog singla Vrela na kojem se ovim legendarnih glazbenicima priključio i njihov dugogodišnji suradnik Darko Rundek u ulozi back vokala. Za ovaj singl snimljen je i video spot u režiji višestruko nagrađivanog Radislava Jovanova Gonza u kojem je glavnu ulogu sjajno odglumila glumica Marija Tadić.
Najnoviji singl Dorica, za koji je nedavno snimljen i spot u režiji Mihaela Vidasa i Borisa Leinera, možete skinuti s linka radio.crorec.hr

Album Viša sila je od danas u prodaji, a njegova medijska promocija održat će se za tjedan dana, u srijedu 20.10. u klubu Sax! s početkom u 21 sat.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble