Urban Cult
Izložbe
marketing

Proširena stvarnost u Noći muzeja

Tema ovogodišnje noći muzeja su inovacije i digitalna budućnost,  stoga Dubrovački muzeji  1. veljače u 18 sati otvaraju 13. Noć muzeja prezentacijom 3D animacije potresa u Dubrovniku 1667. i arhitektonskog razvoja Kneževa Dvora.
Predstavljač je Ervin Šilić iz tvrtke Novena, a cijelu noć moći će se pogledati  primjena nove tehnike u digitalizaciji muzejske građe: stereoskopska  fotografija, 3D sken i 3D print, snimanje videa iz zraka te proširena stvarnost (AR) na predmetima u postavu.   

Slijedi cijelovečernja video animacija u Pomorskom muzeju Pulena s pramca pelješkog jedrenjaka Abraham, iz druge polovine 19. Stoljeća,  u Etnografskom muzeju održat će se predstavljanje multimedijalne prezentracije zgrade žitnice Rupe (3D rekonstrukcija zgrade i njena uporaba i mobilna aplikacija za virtualnu šetnju), predstavljača Ivice Kipre, a u Kulturno-povijesnom muzeju „dubrovački“ fortepijano bit će predstavljen kroz multimedijalnu prezentaciju, a popratit će ga koncert Ivane Jelače u suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom.      

U isto vrijeme, u  18 sati u žitnici „Rupe“ Aleksandra Piteša i Ivica Kipre predstavit će edukativnu publikaciju i istoimeni CD-a Zlatno libro – Bajke, predaje i legende iz dubrovačkog kraja. U Kneževu dvoru, Pomorskom i Etnografskom muzeju kroz večer održavat će se stručna vodstva kroz stalne postave, a u tvrđavi Revelin vodstvo će biti kroz dvije arheološke izložbe. Također, u Etnografskom muzeju kustos Domagoj Perkić provest će posjetitelje kroz svoju arheološku izložbu Gradine, gomile i špilje u 22 sata.   

Bogat program uključuje i zanimljiva predavanja, tvrđava Revelin ugostit će Andreja Sabljića koji će govoriti o tetovažama i kako su one jedna priča na koži. Kustosica Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održat će predavanje Dubrovački Betlemi, a kustos Đivo Bašić u tvrđavi Sv. Ivana uvest će nas u svijet pomorske prošlosti kroz priču o Pelješkom pomorskom društvu.   

Ovogodišnja Noć muzeja bit će zaključena prigodnim domjenkom i nastupom klape Kaše, te će se izvući dobitnik već tradicionalne nagradne igre u sklopu ove manifestacije. U muzejskoj prodavaonici u Kneževu dvoru, kao i na prodajnim mjestima u ostalim prostorima Dubrovačkih muzeja, bit će osiguran prigodni popust na suvenire i publikacije Dubrovačkih muzeja.   

 PROGRAM NOĆI MUZEJA 
1.       veljače 2019.; od 18 do 01 sati; ulaz besplatan 
DUBROVAČKI MUZEJI - KULTURNO-POVIJESNI MUZEJ                                                    Knežev dvor   
18.00–01:00 Komode kroz stoljeća, namještaj iz zbirke Kulturno-povijesnog muzeja u Dubrovniku, izložba 
18:00–19:00  Vodstvo kroz stalni postav Kulturno-povijesnog muzeja 
18:00–01:00      Prezentacija 3D animacija potresa u Dubrovniku 1667. i arhitektonskog razvoja Kneževa Dvora; prezentacija primjene nove tehnike u digitalizaciji muzejske građe: stereoskopska  fotografija, 3D sken i 3D print, snimanje videa iz zraka te proširena stvarnost (AR) na predmetima u postavu. (predstavljač: Ervin Šilić, tvrtka Novena, studio digitalnih medija) 
19:30–20:30 Koncert na fortepijanu uz multimedijalnu prezentaciju "dubrovačkog" fortepijana, izvođačica Ivana Jelača (u suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom) 
21:00–22:00  Vodstvo kroz stalni postav Kulturno-povijesnog muzeja 
23:00–01:00  Koncert klape Kaše, domjenak i izvlačenje dobitnika nagradne igre   

DUBROVAČKI MUZEJI - ARHEOLOŠKI MUZEJ                                                                    tvrđava Revelin   
18:30–19:00  Vodstvo kroz izložbe: Ranosrednjovjekovna skluptura u Dubrovniku i okolici te Revelin: Arheološka istraživanja/ Prostorni razvoj / Ljevaonica 
20:15–21:00 Predavanje Tetovaže - priče na koži,  predavač Andrej Sabljić 
22:00–22:30 Vodstvo kroz izložbe: Ranosrednjovjekovna skluptura u Dubrovniku i okolici te Revelin: Arheološka istraživanja/ Prostorni razvoj / Ljevaonica   

DUBROVAČKI MUZEJI - ETNOGRAFSKI MUZEJ                                                         
  žitnica Rupe   
18:00–01:00  Gradine, gomile i špilje, zapadno dubrovačko područje, izložba 
18:00–18:45 Predstavljanje edukativne publikacije i istoimenog CD-a Zlatno libro – Bajke, predaje i legende iz dubrovačkog kraja, predstavljači Aleksandra Piteša i Ivica KipreU isto vrijeme, u  18 sati u žitnici „Rupe“ Aleksandra Piteša i Ivica Kipre predstavit će edukativnu publikaciju i istoimeni CD-a Zlatno libro – Bajke, predaje i legende iz dubrovačkog kraja, uz glazbu i efekte Paole Dražić Zekić  sudjeluju Nika Lasić glumica Kazališta Marina Držića i dramska skupina Osnovne škole Cavtat  s mentoricom Jelenom Sukuricom.“ 
19:00–19:30  Vodstvo kroz stalni postav Etnografskog muzeja 
20:00–20:30 Predstavljanje multimedijalne prezentracije zgrade žitnice Rupe (3D rekonstrukcija zgrade i njena uporaba i mobilna aplikacija za virtualnu šetnju), predstavljač  Ivica Kipre 
21:15–22:00 Predavanje Dubrovački Betlemi, predavačica  Branka Hajdić 
22:00–22:30 Vodstvo kroz izložbu Gradine, gomile i špilje, zapadno dubrovačko područje, Domagoj Perkić    

DUBROVAČKI MUZEJI - POMORSKI MUZEJ                                                                            
tvrđava sv. Ivana   
18:00–01:00 Video animacija – Pulena s pramca pelješkog jedrenjaka Abraham, druga polovina 19. stoljeća 
18:30–19:00  Vodstvo kroz stalni postav Pomorskog muzeja 
19:15–20:00  Predavanje Pelješko pomorsko društvo,  predavač  Đivo Bašić 
20:30–21:00  Vodstvo kroz stalni postav Pomorskog muzeja         


(Ružica Šimović)
28. 1. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble