Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Svake godine sve bolja i zabavnija spektakularna Bitka kod Stubice i ove godine briljira svojim sadržajem!

Najzabavnija manifestacija na ovim prostorima, možda jedna od rijetkih koja u veljači okupi na tisuće posjetitelja, koji joj se vjerno vraćaju i ove godine priprema se u raskošnom izdanju. 
Bitka nad bitkama, zabava za sve uzraste, a ujedno i vjerni povijesni prikaz sa preko 200 statista ulazi u svoju 11 godinu održavanja  privlačeći sve više posjetitelja iz cijele Hrvatske, a i regije.  

Od samih početaka, sa autentičnom pričom kojom diše cijeli  Gupčev kraj za vrijeme održavanja presvlačeći se u srednjovjekovno ruho i pokazujući raskoš domaće ugostiteljske i zabavne ponude.  

Sam poklič Buna traje odjeknuo je širom regije, kao simbol hrabrosti malog čovjeka u borbi protiv ugnjetavanja i nepravde. Družba vitezova Zlatnog Kaleža rekonstruirali su ovu povijesnu bitku donoseći uz to i pregršt zabave za sve posjetitelje. 

Ali nije samo bitka koja je možda najraskošniji prikaz na ovim područjima ono što je zanimljivo za vidjeti. Tu su i obrti, zanati, ponuda domaćih specijaliteta i odličan zabavni program tokom cijelog dana, koji svoj vrhunac doživi kada se skupe i statisti i publika  u večernjim satima i zajedno zaplešu na poznatom Buna partiju!    

Bitka kod Stubice, koju je prije jedanaest godina rekonstruirala Družba vitezova Zlatnog Kaleža, postala je "Simply the Best" manifestacija po ocjeni Udruge hrvatskih putničkih agencija postala je po mnogima najzabavniji povijesni prikaz na ovim prostorima. Ove godine bitka se odvija 9.2.2019. i to na samu 446. obljetnicu Velike seljačke bune koja se održala 9.2.1573 g., a zanimljivi sadržaji kreću već sa Puntanjem kmetov 3.2.2019 od 11 h. 

Ispred rodne kuće Matije Gupca u naselju Hižakovec, Donja Stubica okuplja se kmetsko vodstvo koje na čelu s Matijom Gupcem kreće prema Gupčevoj lipi, jedinom živom svjedoku Bune. Tamo ih dočekuju nezadovoljni seljaci te započinje "puntanje kmetov" tj. naoružavanje kmetova, puntara koji dižu Bunu.

Bitka nad bitkama-vjerni prikaz Bitke kod Stubice, kada su po predaji, goli i bosi seljaci ustali protiv ugnjetavanja Franje Tahija i tadašnje vlastele održati će se 09.02.2019-na sam dan kada se prema povijesnoj predaji i održala Bitka kod Stubice. Cjelodnevni program počinje već od 11 sati kulturno -umjetničkim programom i okupljanjem vojski prije same centralne bitke. Uz program posjetitelji će imati priliku posjetiti sajam starih zanata, probati široku ponudu domaćih specijaliteta i dobre kapljice uz odličan zabavni program. 

Centralna bitka počinje u 14 sati ove godine ispred DVORCA STUBIČKI GOLUBOVEC !

U samoj bitci  sudjeluje velik statista i boraca na bojnom polju, vojske će biti opremljene bogatim srednjovjekovnim arsenalom, a Tahijevi puškari izbacivat će iz topova kugle sa dimnim efektima. Ukrstit će se pregršt oružja iz tog doba - helebarde, sjekire, pikeovi, bardiše, buzdovani, mačevi, vile, koplja. Preko 200 statista krenuti će u okršaj i vratiti nas preko 400 godina unazad, kada se na ovim prostorima vodila najveća bitka za pravicu seljaka. Nakon bitke u popodnevnim  satima pod šatorom u Parku Jure Stubičanca kreće poznati Buna party, gdje će sve posjetitelje i same sudionike bitke zabavljati Psihomodo pop.

Dakle Stubica se dobro pripremila i ove sezone, a na vama je samo da se naoružate smijehom i dobrim raspoloženjem i pridružite u zabavnoj borbi za pravicu!! 

Više na http://www.gupcev-kraj.hr/hr/seljacka-buna/    
  
(Vesna Mitar)
13. 1. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble