Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Darka Škrobonje ''dnevnik 41'' u Salonu Galić

Izložba ''dnevnik C-41'' multimedijalnog umjetnika Darka Škrobonje u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split  otvara se u četvrtak 10. 01. u 19:00h u splitskom Salonu Galić (Marmontova 3- Split) i može se razgledati do 28. 01. 2019.  
Fotografije izložene u Salonu Galić rezultat su dugotrajnog umjetničkog istraživanja autora, fotografa i video umjetnika Darka Škrobonje. 

Umjetničko istraživanje temelji se na spontanim i besciljnim šetanjima po rutama čiji odabir je djelomično slučajan a djelomično proizlazi iz autorovog cjeloživotnog iskustva odrastanja u jednom gradu. 

Ta neuhvatljiva lutanja svoj smisao dobivaju tek kroz potragu za motivima koji ih čine baš takvima kakva jesu i ispitivanjem načinima bilježenja istih.   

Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova, Grada Splita, Splitsko – dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita

Ulaz na izložbu je besplatan, a Hrvatske željeznice će svima koji žele doći u Split razgledati izložbu osigurati 40% popusta na povratne karte vlakom.  

Darko Škrobonja rođen je 1986. godine u Splitu gdje 2005. godine završava II. jezičnu gimnaziju. Godine 2010. završava školu filma Kino klubu Split nakon čega upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, smjer Film i video. Godine 2012. odlazi u Njemačku u HBK Braunschweig kao Erasmus stipendist i uspješno polaže ljetni semestar u klasi prof. Corinne Schnitt i prof. Candice Breitz. Godine 2013. postaje sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) Filma i videa, a godine 2016. završava diplomski studij Medijske umjetnosti na UMAS-u. Tokom studija radio je kao snimatelj i direktor fotografije na snimanju mnogih studentskih te nekoliko profesionalnih projekata Kao student izlagao je na više grupnih izložbi u Hrvatskoj i Njemačkoj među kojima je i 38. Splitski salon sa radom „Baba“, 2015. Godine 2015., pod mentorstvom prof. Mirka Pivčevića, imao je prvu samostalnu izložbu fotografija, “Nasip” u galeriji Bez Naziva. 

Iste godine imao je i drugu samostalnu izložbu, “Miro” u Galeriji umjetnina u Splitu u sklopu projekta Fast Forward. Godine 2016. Izlagao je seriju fotografija na grupnoj izložbi Almissa open art festivala u Omišu te radio na realizaciji i foto dokumentaciji projekta “DO IT” u Galeriji umjetnina u Splitu. Godine 2017. imao je svoju treću samostalnu izložbu, “Sade Sati” u galeriji Galić u Splitu, izlagao u galeriji Greta u Zagrebu na grupnoj izložbi “Osmi dan” i sudjelovao na grupnoj izložbi “Entropija grada” u HNK Split na 63. Splitskom ljetu. Godine 2018. izlaže “Sade sati” u galeriji Greta i Botaničaru u Zagrebu. Autor je, kamerman i direktor fotografije za više kratkih igranih i dokumentarnih filmova.
Iz predgovora  Tonči Kranjčević Batalić  

9. 1. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble