Urban Cult
Kazalište
marketing

Pomaknut datum premijere predstave ''Uspjeh preko noći''

Zbog neočekivanih poteškoća, pomaknuti je datum premijere predstave USPJEH PREKO NOĆI Davida Mameta u režiji Saše Broz sa 19. Siječnja, na 26. siječnja 2019. godine u 20h u Histrionskom domu.
PRETPREMIJERA će biti u srijedu 23. siječnja 2019. u 20h
Svi raniji termini su otkazani!   
Također Vas želimo obavijestiti da se promijenila i glumica pa će umjesto Petre Težak igrati Lana Gojak!

TERMINI IZVEDBE: 
23., 26., 29. i 30. siječnja u 20h u Histrionskom domu                                      
5., 9., 21., 22., 23., 27. i 28. veljače u 20h u Histrionskom domu  

David Mamet potpisuje scenarije i režiju brojnih Hollywoodskih filmova poput Poštar uvijek zvoni dvaput, Hanibal, Pljačka, Španjolski zatočenik, Spartan i mnogih drugih. U ovoj brutalnoj Mametovoj satiri, osnovni su motivi Hollywood i snažna, američka filmska industrija. Ova je satira nevjerojatno aktualna, a atraktivnost teksta zaokružuje i svojevrstan "muški" portret borbe za prevlast i moć u svijetu u kojem se vrti veliki novac i u kojem nema mjesta za iskrena prijateljstva ni emocije. 

Predstava je prvi puta postavljena na Broadwayju u Royal Theatreu 1988. godine gdje su glavne uloge tumačili su Joe Mantegna, Ron Silver i Madonna. Otkako je napisana, predstava niže svoj uspjeh na mnogim svjetskim kazališnim pozornicama pa su se u ulogama Goulda i Foxa između ostalih našle i apsolutne zvijezde filma Jeff Goldblum i Kevin Spacey, a u ulozi Karen, trenutačna miljenica američke kinematografije Elizabeth Moss, Alicia Silverstone, Lindsay Lohan i mnoge druge.  

Iz sadržaja: 
Charlie Fox bori se za opstanak u okrutnom konkurentskom svijetu filmske produkcije i dolazi svom starom prijatelju Bobbyju Gouldu, više rangiranom producentu u filmskoj produkcijskoj kući, sa komercijalnim prijedlogom scenarija za potencijalni filmski hit. Fox sugerira da bi davanje "zelenog svjetla" za taj scenarij bio hit, jer osim poznate redateljske face ima i zatvorsku priču punu nasilja, krvi i osvete koju publika voli. Dakako davanje ''zelenog svijetla'' za taj scenarij donio bi i uspjeh preko noći obojici. Scenarij je gotovo krenuo u proceduru kad je u priču ušla privremena tajnica Karen koja je doslovno preko noći promjenila tijek cijele situacije. Karen je "zloglasna Mametova ženka" koja vrlo vješto lovi na udicu Goulda i to upravo onu na koju se sama trebala upecati. Strastvena analiza apokaliptičnog romana koji je samo bio mamac da ju privremeni šef odvuče u krevet i Gouldovo plitko shvaćanje situacije nakratko okreće sve u korist Karen. Dakako, ona jako dobro zna što želi.  

Uspjeh preko noći bit će hrvatska praizvedba ovog svjetskog Mametovog hita, a sigurni smo da postoje svi uvjeti da bez lažne skromnosti možemo reći i nova histrionska hit predstava.” Saša Broz

(Elizabeta Vrbančić)
7. 1. 2019.  
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble