Urban Cult
Kazalište
marketing

Poziv i prijave za 59. Festival kazališnih amatera

Hrvatski sabor kulture objavljuje POZIV za 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera (59. FHKA) koji će biti održan u Vodicama, od 17. do 19. svibnja te od 24. do 26. svibnja 2019. godine
Ovim putem se pozivaju zainteresirana amaterska kazališta i kazališne udruge/sekcije da prijave svoje predstave i putem selekcija izbore sudjelovanje na Festivalu.
 
Festival hrvatskih kazališnih amatera je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.
 
PRAVILA Festivala hrvatskih kazališnih amatera s PRIJAVNICOM nalaze se ispod ovog teksta, a dostupna su i na web stranici HSK-a: www.hrsk.hr (izbornik: Kazalište). Zainteresirane kazališne udruge/sekcije i amaterska kazališta koje djeluju u županiji gdje postoji i djeluje županijska zajednica KUU ispunjenu prijavnicu trebaju dostaviti Hrvatskom saboru kulture (na adresu: Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb, s naznakom: Prijava za 59. FHKA) i svojoj županijskoj zajednici najkasnije do 30. siječnja 2019. godine.
 
Mole se županijske zajednice KUU da što prije upoznaju svoje kazališne družine/sekcije s rokom prijave i dostave im ovaj Poziv i prijavnicu, kako bi pravovremeno – do 30. siječnja 2019. – poslali prijavnicu Hrvatskom saboru kulture i svojoj županijskoj zajednici. Amaterska kazališta i kazališne družine/sekcije, koje djeluju u županiji gdje ne postoji ili ne djeluje zajednica KUU, ispunjenu prijavnicu (uz potvrdu o plaćenoj članarini za 2019. g.) šalju isključivo u Hrvatski sabor kulture, također najkasnije do 30. siječnja 2019.
 
Sve kazališne družine/sekcije i amaterska kazališta koje nisu članovi HSK-a, trebaju se prije prijave i sudjelovanja na selekcijskim županijskim smotrama ili pojedinačnim selektiranjima učlaniti u HSK. Upute za učlanjenje dostupne su na službenoj web stranici HSK-a: www.hrsk.hr (izbornik: O nama).

Rok za održavanje selekcija je 14. travnja 2019.
 
Za dodatne informacije možete kontaktirati Katarinu Dimšić, stručnu suradnicu za kazališnu, književnu i likovnu kulturu u HSK-u, na broj 095/4556879 ili 01/4556879, te putem e-maila na: kazaliste@hrsk.hr.


PRAVILA 59. FHKA

PRIJAVNICA

(Urban Cult)
3. 1. 2019.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble