Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Advent pun ljubavi i zajedništva u Vukovaru – Dirljiv zavšetak adventske manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“

Podjelom božićnih jelki s ukrasima koje su izradila djeca iz svih krajeva Hrvatske i darovima za 24 vukovarske obitelji s više djece, a potom i večernjim  puštanjem lampiona s porukama ljubavi i zajedništva, u Vukovaru je u nedjelju, 23. prosinca završena jedinstvena dječja adventska manifestacija „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“.  
Tijekom tri puna tjedna koliko je trajala, upravo je manifestacija „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ uspjela povezati  i ujediniti male Vukovarce s djecom koja su u Vukovar pristizala iz svih krajeva Hrvatske. Njih oko tisuću stiglo je za vrijeme trajanja manifestacije iz Zagreba, Dubrovnika, Karlovca, Belišća, Belog Manastira, Valpova, Sunje, Bjelovara, Osijeka, Okučana, Županje i mnogih drugih mjesta. 

„Na kraju ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru i naše manifestacije SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru, moram biti zadovoljan, jer je po pohvalama i komentarima brojnih Vukovaraca ali i samih glavnih organizatora, Grada Vukovara i TZ grada Vukovara, upravo ovaj naš Advent pun ljubavi, proglašen najboljim vukovarskim adventom do sada. No, pohvale nas i obvezuju da sljedeći bude još bolji i posjećeniji“, istaknuo je po završetku manifestacije, Aleksandar Kovačević, glavni producent i autor projekta „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“.  

„Ideje za sljedeću godinu su već se rađaju, a samo je nužno s pripremama krenuti na vrijeme i osigurati više novčanih sredstava za jednu ovakvu manifestaciju. Moram istaknuti da smo ovogodišnji Advent u Vukovaru i cjelokupni dio programa koji se održavao u adventskom šatoru, mi kao tim Organizatora bez granica odradili bez honorara i čak uložili i svoja financijska sredstva da ova čarolija doista uspije u Vukovaru.  Novac zaista nikada nije bio motiv našeg dolaska u Vukovar, ali iskreno se nadam da će se sljedeće godine ovoj manifestaciji odazvati i sponzori, čija je podrška tijekom ovog adventa za Vukovar gotovo u potpunosti izostala. 

Svjetli primjer je tvrtka Podravka, koja se uključila i podržala naše napore kroz pokrivanje dijela troškova hrane za djecu koja su gostovala u Vukovaru i HDS ZAMP koji je osigurao poklon bonove u vrijednosti od 12.000 kn za obitelji s troje i više djece kojima su Organizatori bez granica poklonili božićna drvca, a mali Vukovarci i njihovi prijatelji iz drugih gradova prigodne božićne ukrase“, istaknuo je Kovačević, inače poznati zadarski producent i zaljubljenik u kulturnu baštinu koji će se početkom svibnja ponovno vratiti u Vukovar sa svojim festivalom „SVI zaJEDNO Hrvatsko NAJ“. 

A treba naglasiti su tijekom ovog finalnog adventskog vikenda u Vukovaru, uz 24 obitelji s troje djece i njihove mališane, koji su s oduševljenjem dočekali svoja blagdanska iznenađenja u nedjelju, u sklopu dobrotvorne akcije Vukovarski adventski kalendar dobrote, u poklonima iznenađenja uživali i brojni najmlađi Vukovarci  i to u petak. Tada je, naime, Grad Vukovar djeci predškolske i i osnovnoškolske dobi podijelio čak 2.900 poklon paketića. Podjelu paketića pratio je prigodan adventski program, prvi prikaz živih jaslica na platou ispred Radničkog doma, a u grijanom adventskom šatoru, u večernjim satima svoj je veliki koncert održala i popularna  Mia Dimšić. 

Inače, tijekom finalnog vikenda u Vukovaru, brojne posjetitelje adventa oduševila su gostovanja i predstavljanja mnogih učesnika – Ženskog odbojkaškog kluba Enna koji je predstavio svoje prigodne kalendare, nastup Bjelovarskog kazališta, Dječjeg zbora Zumbići iz Osijeka, Tamburaškog sastava Allegro i mnogih drugih. Grad Vukovar, Gradski Savjet mladih Grada Vukovara i Turistička zajednica grada Vukovara u nedjelju, 23. prosinca u večernjim su satima  na Korzu organizirali tradicionalno puštanje lampiona pod nazivom "Nebo puno želja“, kojem su se odazvali Vukovarci svih generacija. 

Tako je radosno i uz puno nade u bolje dane za grad Vukovar privedena kraju i  jedinstvena manifestaciju „Svi zaJEDNO za radost Božića", koja je ove godine Vukovar tijekom tri puna tjedna pretvorila u mjesto susreta i ujedinjenja cijele Hrvatske pod sloganom „Advent pun ljubavi“!


(Koraljka Dilić)
27. 12. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble