Urban Cult
Glazba
marketing

Promocija knjige LEGENDA O MARIJI MAGDALENI

Odjel za hrvatsko glagoljaštvo Matice hrvatske u suradnji s Društvom prijatelja glagoljice s radošću poziva sve poštovatelje hrvatske kulturne baštine na predstavljanje knjige Legenda o Mariji Magdaleni koje će se održati u petak, 14. 12., u 18.00, u velikoj dvorani Matice hrvatske na Strossmayerovom trgu 4.
Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Mateo Žagar, dr. sc. Vesna Badurina Stipčević, likovni kritičar Stanko Špoljarić i akademkinja Anica Nazor.

U umjetničkom dijelu programa nastupit će mezzosopranistica Kristina Repar i Dubravko Ćepulić Polgar, crkveni i koncertni orguljaš, skladatelj i improvizator.

Ulaz je slobodan.


PODATCI O KNJIZI:

Legendu o Mariji Magdaleni pripremila je iz glagoljičnoga Žgombićeva zbornika iz 16. akademkinja Anica Nazor. Žgombićev je zbornik jedan od najzanimljivijih srednjovjekovnih glagoljičnih zbornika i jedan od najvažnijih izvora za istraživanje hrvatske srednjovjekovne književnosti i jezika. Danas se čuva u Arhivu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. U knjizi Legenda o Mariji Magdaleni svaki faksimil stranice izvornoga glagoljičnoga teksta prati transkripcija na latinici. 
 
Za lakše razumijevanje srednjovjekovnoga jezika na kraju se teksta nalazi i opširan rječnik.  Legendu je oslikala slikarica Vjera Reiser, a knjigu uredio Zlatko Rebernjak u sklopu knjižnog niza Riječju i slikom. 
 
(Biserka Draganić)
12. 12. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble