Urban Cult
Glazba
marketing

Izložba "GALEB ZOVE ORLA- stigao je HP 2000E!" u Školskom muzeju

Hrvatski školski muzej ima čast pozvati Vas na otvorenje izložbe „GALEB ZOVE ORLA – stigao je HP 2000E!: prva školska računala i početci informatičkog obrazovanja u Hrvatskoj“ u srijedu 5. prosinca 2018. godine u 18 sati (Trg Republike Hrvatske 4).  
Izložba „GALEB ZOVE ORLA“ prikazuje početke primjene računala u obrazovanju u Hrvatskoj od šezdesetih do osamdesetih godina 20. stoljeća, prototipove i nacrte prvih domaćih mikroračunala (KAG M68, KAG A2, Galeb, Orao, Ivel Ultra) i elektroničkih učionica, a posebno ističemo Time-sharing sustav HP2000E, nabavljen 1972. godine, oko kojeg su se okupljali tada vrhunski informatički stručnjaci i inženjeri te pioniri informatike u nas. 

Izložba će mnoge od nas podsjetiti i na vrijeme Multimedijalnog centra (MMC-a) Referalnog Sveučilišnog centra gdje su se 1970-ih provodili prvi besplatni informatički tečajevi za učenike i učitelje u ovim krajevima. Na izložbi potražite i prvog humanoidnog robota napravljenog 1963. godine. Pozivnicu Vam šaljemo u prilogu.

(Marijana Bračić)
3. 12. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble