Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Tribina Anatomija hrvatsko - srpske mržnje_Zašto se mrzimo?

Treća tribina Ciklusa održava se u dvorani 3, CineStar Branimir centra, Branimirova 29, Zagreb 28. studenoga 2018. ( srijeda) u 19,15 sati pod nazivom ''ANATOMIJA HRVATSKO – SRPSKE MRŽNJE''.
Činjenica postojanja mržnje između Hrvata i Srba, čak i kada je mržnja između pripadnika hrvatskog i srpskog naroda politički, ideološki i populistički posredovana i obojena, paradigma je za analizu sveukupne međunacionalne mržnje na ovim prostorima. 

Čime su određene i uvjetovane međunacionalne mržnje na prostoru bivše Jugoslavije, je li hrvatsko - srpska mržnja povijesna, kulturološka ili socijalna kategorija, govore ugledna imena naše znanstvene i kulturne scene:   
dr. sc. Ivan Čolović, antropolog, etnolog, izdavač iz Beograda, znanstveni savjetnik Etnografskog instituta SANU 
prof. dr. sc. Drago Roksandić, povjesničar, umirovljeni profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu
doc. dr. sc. Željko Krušelj, publicist i povjesničar, profesor na Sveučilištu Sjever u Koprivnici 
prof. dr. sc. Renato Matić, sociolog, redovni profesor na Hrvatskim studijima u Zagrebu   Moderatorica tribine je gospođa Jasmina Popović, komentatorica HRT-a.   

Kao uvod i svojevrsna filmska podrška temi „Anatomiji hrvatsko - srpske mržnje”, u istoj dvorani 3, CineStara Branimir Centra, održat će se projekcija dokumentarnog filma „SRBENKA”, redatelja i scenariste Nebojše Slijepčevića, produkcija „Restart”, 2018. godine, a koji će prisustvovati projekciji. „Srbenka” je film o vršnjačkom nasilju prema djeci druge nacionalnosti u Hrvatskoj. 

U filmu Oliver Frljić u Rijeci postavlja kazališnu predstavu o ubojstvu djevojčice srpske nacionalnosti Aleksandre Zec, kazališna predstava postaje kolektivna psihoterapija, a 12 godišnjoj glumici Nini, koja se teško nosi sa činjenicom da je srpske nacionalnosti, čini se kao da rat nikada nije završio.   

Početak projekcije dokumentarnog filma „Srbenka” je u 18 sati.                                               

(Elizabeta Penić)

16. 11. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble