Urban Cult
Glazba
marketing

Dobitnik Grammya Kazushi Ono ponovno pred zagrebačkom publikom

Velikan dirigiranja i veliki miljenik zagrebačke publike, maestro Kazushi Ono ponovno će u Zagrebu nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom ovog petka, 9.studenog u Lisinskom s početkom u 19:30 sati.
Maestro Kazushi Ono, omiljeni šef dirigent Zagrebačke filharmonije devedesetih godina ponovno će stati pred svoje filharmoničare u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u petak, 9. studenog 2018. godine u 19:30 sati u sklopu koncerata iz Crvenog ciklusa. 

„Jedan od najfascinantnijih muzičkih umova naše ere“, kako ga je nazvao francuski Le Figaro,  jedan i jedinstveni Kazushi Ono punih je šest godina bio šef dirigent i  oblikovao povijest vodećeg hrvatskog simfonijskog orkestra. Kazushi Ôno njeguje snagu i sposobnost glazbe da zbližava ljude. Svojim tihim, staloženim načinom rada iz orkestara izvlači osobitu osjetljivost i otvorenost. Njegove iznimne dirigentske sposobnosti spoj su apsolutnog glazbeničkog umijeća, psihološke pronicljivosti i umjetničkog rasuđivanja,  usavršavane  brojnim nastupima.  

Maestro Kazushi  može se pohvaliti mnogobrojnim nastupima sa svjetski poznatim orkestrima. Bio je glazbeni ravnatelj tokijskog Metropolitan simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra Barcelone i Katalonskog nacionalnog orkestra. Bio je i glavni dirigent u Nacionalnoj operi u Lyonu. Pozivaju ga prestižne svjetske operne kompanije: Metropolitan, La Scala, Njemačka i Bavarska državna opera, Opera Pariz... 

Godine 2012. osvojio je godišnju nagradu za izuzetne doprinose u glazbenoj umjetnosti i diskografiji, popularni Grammy za album arija “Diva, Divo”, snimljen s  Joyceom Di Donatom i orkestrom  Nacionalne opere Lyona. Solistički nastup izvesti će hrvatski pijanist Ivan Krpan koji je međunarodno priznanje stekao  osvajanjem prvog mjesta na velikom, prestižnom natjecanju Ferrucio Busoni u Bolzani 2017.godine. 

Nagradu hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljčić Krpan je primio 2015., a nagradu za mladog glazbenika godine dodijelila mu je Zagrebačka filharmonija 2017.godine. Na programu su ove posebne večeri djela Ludwiga van Beethovena: 5. koncert za klavir i orkestar u Es-duru, op. 73, Carski, te Dimitrija Šostakoviča: 10. simfonija u e-molu, op. 93.

(Sanja Žekić)
8. 11. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble